Til hovedinnhold

Bada gjør det overraskende godt

Samsungs operativsystem Bada kom på markedet sammen med Samsung Wave uten å lage de største overskriftene. Det kom rett og slett litt i skyggen av Samsungs storsatsing på Android og Galaxy S. Det viser seg nå at det lille operativsystemet har knepet til seg to prosent av mobilmarkedet i løp av det siste kvartalet. Det vil si at Bada har om lag 1,3 millioner brukere.

Smalt sortiment

Til sammenligning har for øyeblikket det døende Windows Mobile-systemet tre prosent av markedet, mens Symbian og Android topper listen med hendholdsvis 36 prosent og 25 prosent av markedet.

Dette er faktisk den raskeste veksten på et operativsystem bortsett fra Apple sitt iOS. Det skal også sies at Samsung Wave har i lang tid vært den eneste mobiltelefonen som kjører på dette systemet. Det først nå i det siste, etter blant annet Samsung Wave II ble lansert, at det er noe å velge i for Bada-brukere. Samsung Wave har heller ikke blitt plukket opp av amerikanske operatører, noe som gjør denne utviklingen desto mer imponerende.

Applikasjoner kan utgjøre forkjellen

Det er flere av mobiloperativsystemene som har hatt en nedgang det siste året, deriblant Blackberry OS, Windows Mobile og Symbian. Dette åpner muligens for at folk vil prøve andre muligheter, noe som kan komme til Badas fordel.

Da operativsystemet også har fått sin egen applikasjonsbutikk, ser det ut til at de tar flere steg i riktig retning slik som utviklingen er i dag. Samsung kjører også applikasjonskonkurranser for utviklerne sine på Bada-systemet. De store pengesummene som er å hente her kan spille en avgjørende faktor for om Bada lykkes eller ikke. Hva tror dere?

Les også: Test: Samsung S8500 Wave
Les også: Samsung Wave 2 er lansert
Les også: Kommentar: Tidenes møljeslagsmål

Kilde: (gigaom)

annonse