Til hovedinnhold

Styr tv-mottakeren fra mobilen

Canal Digital lanserer mobilapper til iPhone og iPad.

Nå kan du snart bruke en iPhone eller en iPad til å fjernstyre Canal Digitals nye HD-opptaker.

Les også: Mobilen blir midtpunktet i stua

Fjernstyring via mobiltelefon eller nettbrett var en av nyhetene da Canal Digital denne uken lanserte en større programvareoppgradering til sin nye HD-opptaker for parabolkunder. Oppdateringen ga blant annet støtte for musikkttjenesten Wimp direkte på tv-skjermen, noe du kan lese mer om hos vårt søsternettsted Hardware.no. De som har kabel-tv vil motta en oppgradering senere.

For at du skal kunne bruke den nye mobilappen som fjernkontroll for tv-mottakeren, må både mobiltelefonen (eventuelt nettbrettet) og mottakeren være tilkoblet internett via det samme nettverket.

TV-guide på mobilen

I tillegg til å fungere som fjernkontroll, vil den nye appen også gi tilgang til programsøk og TV-guide med ulike visninger, samt at du kan starte opp Wimp på TV-en direkte fra appen.

Appen vil bli tilgjengelig i App Store i løpet av neste uke, under navnet Canal Digital Remote. Støtte for Android vil komme senere, får vi opplyst fra Canal Digitals informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen.

Det at du kan fjernstyre ikke bare tv-underholdningen, men stadig mer av det du gjør i huset er en trend som brer mer og mer om seg. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan bruke mobiltelefonen som mediesenter og hvordan du kan styre musikken trådløst.

Les testen av den nye mottakeren hos hardware.no.

Les også: Slik fungerer nettbrettene i stua

Mer om
annonse