Til hovedinnhold

Video med Micro Four-Thirds

Lite og kompakt: Panasonic AG-AF100 kan være et viktig første skritt i rettning av små profesjonelle videokameraer med god kvalitet. FOTO: Panasonic

Micro Four-Thirds-brikker har gitt stor størrelsesreduksjon på kamerahus for stillbilder. Grunnen til det er at speil kan utelates, og dermed gitt muligheter for et mer kompakt design.

Les også: Systemkamera med og uten speil

Nå har Panasonic utviklet og overført denne teknologien til videokamera, og AG-AF100 er navnet på nyvinningen som forventes å være tilgjenglig på markedet i slutten av 2010.

Det vil være mulighet for å skifte optikken på dette kameraet, og en kan benytte optikk fra Panasonics Micro Four-Thirds Lumix G fotoapparater. Produsenten skriver i sin pressemelding at dette vil gi mindre dybdeskarphet, på linje med 35mm kameraer.

Les også: Systemkamera i lommeformat

Kameraet vil kunne gjøre opptak i full HD 1080p, med variabel bildehastighet. Det vil være to XLR audioinnganger, og det kommer med støtte for SDHC- og SDXC-kort.

Kameraet ser ut til å henvende seg til de litt mer profesjonelle aktørene på markedet.

- Kameraet er designet i samråd med filmskapermiljøet, noe som vil stille andre kameraer i samme priskategori i skyggen. Dette rimelige kameraet vil bli ideelt for filmskoler og uavhengige filmskapere, sier Panasonics visepresident for salg og produktledelse, Joe Facchini i en pressemelding.

Les også: Systemkamera uten speil

Det nye videokameraet vil ha tilkoblinger som HD-SDI, HDMI, Time code recoring og USB. Opptaksformatet er AVCHD AVC/H.264 Hi Profile (maks 24Mbps), og opptak kan gjøres i 1080/60i, 50i, 30p, 25p og 24p (native) og 720/60p, 50p, 30p, 25p og 24p (native).

Pris er ikke offentliggjort.

Les også
Videokamera med Micro Four-Thirds
Les også
Panasonic GF1
Les også
Systemkamera med og uten speil
annonse