Til hovedinnhold

Kjøp TV på Narvesen og Statoil

Med MiniTV får du seks TV-kanaler og en rekke DAB-radiokanaler uten å betale en krone for selve tjenesten. Du trenger imidlertid en DMB-mottaker – eller en ”MiniTV-spiller”, hvis vi forenkler det litt –, samt å befinne deg i Stor-Oslo for å få inn signalene. MiniTV, som foreløpig kun er et prøveprosjekt, ble lansert på forsommeren, og har etter hva vi kan forstå fått en god start. Likevel kvier mange seg for å punge ut inntil 3 000 kroner for en mediespiller som har støtte for DMB-teknologi.

Nå kommer imidlertid en billigere variant på markedet; en ren MiniTV-spiller som vil koste rundt tusenlappen. Invix 600 vil i tillegg bli solgt i 200 kiosker og butikker i Osloområdet, slik at det blir lettere å plukke med deg en slik spiller om ønskelig.

Kjøp og se i lunsjpausen
Vi har i flere måneder etterlyst en ”ren” MiniTV-spiller – uten musikk, video og andre funksjoner du kanskje allerede bruker mobilen til –, og nå kommer altså den første modellen av denne typen på markedet. Invix 600 – eller Invix IMC-600U som er typenummeret –, vil bli solgt på blant annet Narvesen, 7-Eleven, Shell og Statoil med flere.

- MiniTV på slike utsalgssteder gjør det enda lettere for folk flest å få tak i mottakere, da man ofte stikker innom en kiosk. Samtidig gjør det MiniTV som tjeneste mer synlig, noe som både vil gjøre folk oppmerksomme på tilbudet og generere mer interesse for denne mottakeren og mer avanserte produkter som de får andre steder, sier daglig leder Gunnar Garfors i Norges Mobil-TV (NMTV) til Mobilen.no.

- Jeg tipper vi vil se mange som kjøper seg en kaffe, noen boller og en MiniTV til lunsjpausen, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)

Mye for pengene
Vi har ennå ikke fått kloa i Invix 600, men den skal være på vei til redaksjonen og vil deretter bli testet. Likevel har vi allerede nå inntrykk av at du får god valuta for pengene med denne MiniTV-spilleren. Skjermen er på 3,5 tommer (320 x 240 piksler) – ikke touch –, og den har støtte for DMB (MiniTV) og DAB (digital radio). Du får altså MiniTV pluss digitalradio for en drøy tusenlapp, noe som bør lede de som reiser kollektivt i Oslo inn i fristelse.

- Mottakeren er hendig og veldig enkel i bruk, bekrefter Garfors.

Savner bedre dekning på T-bane
MiniTV fungerer som regel utmerket på trikken, på bussen, i bil, og på toget (unntatt i tunneler) i Oslo og omegn, men for T-banependlerne blir det noe verre. I alle fall i sentrum kjøres linjene i tunneler under bakken, og dit ned når ikke DMB-signalene. Ennå.

Er det teknisk mulig å sette opp mindre DMB-baser på for eksempel Jernbanetorget, Nationaltheatret, Grønland og Tøyen?

- T-banedekning kommer jeg tilbake til. Det er verdt å merke seg at god T-banedekning har bidratt til en kjempesuksess for MiniTV i både Tokyo og Seoul. I Japan er det over 60 millioner mottakere, og i Sør-Korea en tredjedel så mange, svarer Garfors.

MiniTV-mobil lansert
Vi kan avslutningsvis nevne at Samsung Armani W820/W8500, som nylig ble lansert, har DMB-støtte og kan derfor ta inn MiniTV. Med blant annet WVGA AMOLED touchskjerm og 5-megapikselkamera, kan det bli en spennende modell. Ifølge Garfors er telefonen sannsynligvis tiltenkt det franske markedet, men kan likevel havne her i Norge også.

- Samsung nekter å si noe om det, men man spekulerer her på om den først og fremst er for det franske markedet, der luksusmerker som Armani står veldig sterkt. Frankrike lanserer som kjent DMB i desember i år. Og kommer telefonen til Frankrike får vi den ganske sikkert hit også, sier Garfors.
(Artikkelen fortsettes.)

Info fra importøren
Tom Schmidt i MyChoice, som distribuerer Invix 600 i Norge opplyser til Mobilen.no at spilleren vil bli tilgengelig cirka 10. oktober, og at den vil bli solgt i 160 butikker i Stor-Oslo, deriblant Narvesen og 7-Eleven.

Han opplyser dessuten at veiledende pris vil bli 1 290 kroner inklusive merverdiavgift.

Les også
OL gull verdt for MiniTV
Les også
Når får du MiniTV på mobilen?
Les også
Test av MiniTV-spilleren Invix 600
Les også
Første år med MiniTV
Les også
Norge i front med MiniTV
Les også
MiniTV til Bergen?
Les også
Test: MiniTV på sitt aller beste
Les også
- TV på mobilen kommer
Les også
Lunken mottakelse for mobil-TV
Les også
Siste nytt om MiniTV
Les også
Østfold kan se miniTV
Les også
Slik vil MiniTV lykkes i Norge
Mer om
annonse