Tek.no

Nyhet

Lurer du på hvor det ble av disse?

Sandy-stormen i USA tok knekken på stort datasenter i New York.

Hardware.no/Wikipedia
Niklas Plikk
30 Okt 2012 17:11

Det er ikke bare veier, T-banestasjoner og butikker som blir fyllt med vann i USA om dagen, men også datasentere. Blant de rammende var blant annet serverparken til nettkjempen Gawker.com og Buzzfeed.

For Gawkers del førte det til at samtlige sidene deres, blant annet Gizmodo, Kotaku og Jalopknik, forsvant fra nettet.

Komplett blackout

Da nettsidene først forsvant fra nettet, virket det som at det var et vanlig strømavbrudd som hadde ført til nedetiden. Det lokale strømnettet skal ha blitt koblet ut av det lokale strømsselskapet for å forhindre varige skader på grunn av stormen. Men kort tid senere ble det meldt om en eksplosjon på en av de lokale strømsentralene (se video lenger ned i saken).

"Vi kommer tilbake snart! Det var et batteriproblem i datasenteret etter at strømmen forsvant i Manhattan. Generatorer skrus på nå", skrev Gizmodo på Twitter til leserne sine.

Problemet var imidlertid at nettsidene ikke dukket opp igjen, og problemet vedvarte. Senere kom en ny oppdatering via Twitter, som tydet på litt større problemer:

"Gawker er midlertidig nede. Serverne våre er fulle av havskum, eller noe. Vi kommer tilbake snarlig", skrev Gizmodo på Twitter.

Prøver du å gå inn på Gizmodo eller noen andre Gawker-sider får du imidlertid opp en feilmelding om at forespørselen ikke kan bli gjennomført.

For Gawkers skyld får vi håpe de har backup-løsninger på andre serverne enn de som nå står under vann i New York. I mellomtiden har flere av enkeltnettstedene laget alternative nettsider som er hostet andre steder, for å kunne holde nyhetsstrømmen igang. Gizmodo kan du for eksempel holde følge med på live.gizmodo.com.

Stormen Sandy, også kalt "den perfekte stormen" eller "Frankenstorm" har herjet hele østkysten av USA og og flere har mistet livet under det kraftige uværet. Flere millioner amerikanere har blitt påvirket, og flere hundre tusen har måttet evakuere hjemmene sine for å komme seg vekk fra lavtliggende terreng.

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Google gjør skjermdeling til en lek
Les også
Amazon slettet alle bøkene og stengte henne ute
Les også
Dette er innsiden av Googles servermekka
annonse

Les også