Nyhet

Se sommerens kameranyheter

Blir det et av disse som tar feriebildene dine i år?

Det er én ting stort sett hele befolkningen ønsker i juni. Godt vær. Får vi det, får vi også godt humør. Med godt humør åpnes lommeboka enklere. Siden alle disse forutsetningene er oppnådd, vil vi fortelle deg om alt det nye kamerautstyret du kan bruke penger på i juni.

Det er ikke mye som kommer i juni, men vi får likevel noen småfriske nyheter. Sony slipper to nye kameraer, mens Panasonic sin nye GF5 endelig er å få kjøpt. Akkurat som at sommeren endelig har kommet, skal også Sigma sin 50-150mm endelig komme, etter at den ble lansert i februar 2011. Med noe større sikkerhet enn tabloidavisenes værspådommer kan vi fortelle deg noe av det juni bringer. På kamerafronten riktignok.

Sony SLT-A37

Sonys nye speilrefleks er arvtageren til Sony SLT-A35, og som ellers i SLT-serien har A37 blitt utstyrt med et halvgjennomsiktig speil. Dette stjeler litt lys, men har som fordel at speilet ikke går opp og ned hver gang et bilde blir tatt. Resultatet av dette er et raskere kamera, og på full hastighet tar kameraet opp til syv bilder i sekundet. Kameraet har en 16,1 megapiksels EXMOR CMOS-sensor, og SLT-A37 er utstyrt med en 180-graders vippbar skjerm. Liker du best å ta bilder ved å se gjennom søkeren kan du glede deg over at den elektroniske søkeren i SLT-A37 har en oppløsning på 1 440 000 bildepunkter og tilbyr 100 prosent søkerdekning. SLT-A37 kan selvsagt filme i full-HD, enten i 25p eller 50i, med AVHCD som filformat. Sony SLT-A37 kommer i juni og vil få en veiledende pris på 4700 kroner inkludert et 18-55 mm objektiv.

Sony NEX-F3

Med NEX-F3 peker Sony seg inn mot deg som er lei av kompaktkameraer og som vil ta steget opp. Sony NEX-F3 er utstyrt med en 16.1 megapiksels APS-C-bildebrikke. Skjermen måler tre tommer, og har en oppløsning på 921 000 bildepunkter. I likhet med SLT-A37 kan skjermen på NEX-F3 vippes 180 grader. I tillegg har kameraet Full-HD-opptak i 50i eller 25p. NEX-F3 er også utstyrt med en innebygget blits, som dukker opp ved behov. Kameraets nedre og øvre ISO-grense er henholdsvis 200 - 16 000, og det kan i høyhastighetsmodus ta opp til 5.5 bilder i sekundet. NEX-F3 får en veiledende pris på 4700 kroner, inkludert et 18-55mm objektiv. Det er samme pris som for SLT-A37. Kameraet kommer til butikkhyllene i juni.

Panasonic Lumix DMC-GF5

Panasonics nye speilløse kamera passer for deg som vil ha et kompakt systemkamera. Kameraet er utstyrt med en nyutviklet 12,1 megapiksels LiveMOS-bildebrikke, og tar video i FullHD med 60i. Av øvrige spesifikasjoner tar GF5 fire bilder i sekundet på full oppløsning, og den har fortsatt innebygget blits, i likhet med forgjengeren Panasonic Lumix DMC-GF3. Panasonic har valgt denne løsningen, og har ikke inkludert noen tilbehørsport til elektronisk søker. Kameraet er å få i enten svart, hvitt eller rødt og kommer på markedet i juni. Prisen vil komme på rundt 4000 kroner, inkludert 14-42 mm standardzoom.

Sigma 50-150mm F/2.8 APO EX DC OS HSM

Sigma sin nye 50-150mm ble lansert i februar 2011, men har av diverse grunner blitt massivt forsinket. Foruten en ny optisk design har også objektivet fått en ny og forbedret bildestabilisator. I tillegg er nærfokusgrensen forbedret fra 100 cm til 80. Objektivet er til bruk for kameraer med bildebrikke tilsvarende APS-C eller mindre, og dermed ikke for fullformatskameraer. På grunn av endringene i konstruksjon har imidlertid filterdiameteren gått opp fra 67 mm til 77 i den nye versjonen. Objektivet er å få tak i til Canon og Nikon, i tillegg til Sigmas egne speilreflekskameraer. Sigma 50-150mm kommer i juni, og vil koste i underkant av 8000 kroner.

Think Tanks nye Airport 4-Sight.

Think Tank - sekker og vesker

Det er ikke bare kameraer som slippes i juni. Og godt er det, for kjøper man kameraer, må man også ha et sted å putte kameraer. Til årets første ordentlige sommermåned slipper Think Tank et stort arsenal med fotobager som skal dekke de fleste behov. For de av dere som er gjengangere på flyplasser vil Think Tanks Airport-serie være spennende. Deres Airport 4-Sight er en kamerakoffert med fire hjul som nærmest triller deg ut av landet. Denne kofferten skulle ha plass til det meste du trenger for å flykte ut av landet, eller for en lang fotoferie.

Andre nyheter er Think Tanks Retrospective 7-vesker som har en solid dose retrotouch. Retrospective-veskene passer for deg som kanskje ikke har med deg mer enn en liten laptop eller nettbrett, samt et speilreflekskamera og to-tre objektiver. Retrospective-serien var opprinnelig en lansert som en hyllest til fotopionerene, som ofte bar utstyret sitt i gamle, slitte tøyvesker. Serien har blitt voldsomt populær, og på tross av navnet er dette den femte vesken i serien som har blitt lansert.

Her finner du produktene som skulle komme i butikken mai

Les også
Disse mai-modellene kan du glede deg til
Les også
Sjekk vinnerne av årets EISA-priser
Les også
Her er de 10 heteste digitalkameraene
Les også
Pentax K-01: Byggekloss eller kamera?
Les også
Er utstyret ditt større enn 30 cm?
Les også
Olympus OM-D E-M5: Ny klassiker fra Olympus
Les også
Olympus E-P3: Snertent kamera mangler det lille ekstra
Les også
Pentax K-30 er offisiell
Les også
Tjen penger på mobilbildene dine
Les også
Fujifilm FinePix X-S1: Et unikt kamera på godt og vondt
Les også
Med denne kan alle mobiler ta 3D-bilder
Les også
Kompakt for retroentusiastene
Les også
Lanserer kameraer så vannet spruter!
Les også
Velg riktig 17.mai-kamera
annonse