Til hovedinnhold

Denne hjelmen lar deg leve i slow motion

Synes du alt går for fort? Da er «The Decelerator» noe for deg.

Lorenz Potthast

Det ser ut som hjelmen til det tredje medlemmet av Daft Punk, og selve navnet «Decelerator» høres i tillegg ut som tittelen på en Daft Punk-låt. Men hva gjør denne hjelmen egentlig?

Funksjonen til Decelerator ligger i navnet. I stedet for å akselerere, det vil si øke farten, senker hjelmen farten – altså brukerens opplevelse av tid. Se videoen som viser dette i bunnen av saken.

Tre modi

Decelerator er skapt av den tyske kunstneren Lorenz Potthast, og med hjelmen vil han gjøre brukeren bevisst på opplevelsen av tid og hvilken betydning dette har for mennesket og den moderne verden.

På innsiden av den store kula finner vi en liten datamaskin og et såkalt head-mounted display. Et kamera på utsiden fanger inn omgivelsene, før datamaskinen behandler bildet og sender det videre til displayet som brukeren ser.

Man kontrollerer tidsopplevelsen ved hjelp av en håndholdt kontroll, og Decelerator tilbyr tre ulike modi. Den ene modusen senker farten automatisk, mens de to andre gjør brukeren i stand til å kontrollere mer selv.

Hvis du noensinne har drømt om å oppleve virkelig kule ting i slow motion, er dette med andre ord greia for deg. En skjerm på utsiden av hjelmen viser i tillegg utenforstående hvordan Decelerator-brukeren opplever omverdenen.

Ingen salgsplaner

Potthast gir ingen informasjon om hva slags programvare han tar i bruk for å levere effektene, men det henger sikkert sammen med at han ikke har noen planer om å kommersialisere sitt kunstprosjekt.

Kunsten har imidlertid alltid gitt inspirasjon til næringslivet, og det er derfor ikke utenkelig at et virkelig produkt med lignende funksjonalitet dukker opp en gang i framtiden.

Sjekk ut videoen nedenfor som demonstrerer konseptet:

(Kilde: Designboom)

annonse