Tek.no

Nyhet

Dette er verdens første modulære smartklokke – og nå kan du forhåndsbestille den

«Blocks» ble en braksuksess på Kickstarter.

Blocks
12 Juli 2016 18:01

I oktober i fjor meldte vi om et nytt Kickstarter-produkt kalt «Blocks», angivelig verdens første modulære smartklokke. Siden den gang har klokken gjort braksuksess på finanseringsnettstedet, og nå er produktet omsider klart for forhåndsbestilling.

På smartklokkens hjemmeside er Blocks lagt ut med en pris på 330 dollar pluss frakt, som tilsvarer cirka 2800 norske kroner. Leveringstidspunktet er oktober i år, og Norge er blant landene produsenten sender til.

Fleksibel smartklokke

Det som gjør Blocks spesiell er at den kommer med et knippe separate moduler, for øyeblikket seks stykker, som kan byttes ut etter hva du skal bruke smartklokken til.

De seks modulene omfatter en GPS-modul, ekstra batteri, pulsmåler, en lommelykt-modul, en programmérbar knapp som kan ha flere ulike funksjoner, samt noe som heter «adventure»-modul.

Sistnevnte modul er en slags sensorpakke som måler fuktighet, temperatur, atmosfærisk trykk og høyde, og som er beregnet på folk som liker å legge ut på eventyr i naturen. Mange flere moduler er imidlertid under planlegging, blant annet moduler for fingeravtrykklesing, SIM-kort, kontaktløs betaling og kamera.

Mange ulike moduler er under planlegging til smartklokken.
Blocks

Samlet inn seks ganger Kickstarter-målet

Når det gjelder basis-spesifikasjonene har klokken en AMOLED-skjerm på 1,39 tommer og en oppløsning på 400 x 400 piksler, Snapdragon Wear 2100-prosessor, 512 MB minne og lagringsplass på 4 GB. Batteriet er på 400 mAh. Klokken er laget av rustfritt stål og skal være sprutsikker.

Da klokken ble lagt ut på Kickstarter lå finansieringsmålet på 250 000 dollar, men prosjektet klarte å samle inn hele 1,6 millioner dollar, altså over seks ganger det opprinnelige målet. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Google skal kanskje begynne å lage sine egne smartklokker: De skal etter sigende ha innebygget GPS og LTE »

Les også
Asus' første runde smartklokke har både lekkert utseende og solid batteritid
Les også
Her er en ny knøtte-PC til under femtilappen
Les også
Denne smartklokken ble en knallsuksess på Kickstarter
Les også
Med denne kan du forvandle iPhone til en fullverdig sykkelcomputer
Les også
Kickstarter-suksessen Pebble Watch har fått to oppfølgere
Les også
Den modulære smartklokken tar helt av på Kickstarter
Les også
Denne smartklokken kan du sette sammen selv
annonse

Les også