Tek.no

Nyhet

Dette er de skjulte Samsung-produktene de ikke har lansert ennå

Viste frem en rekke prototyper under deres utviklerkonferanse.

Samsung
3 Mai 2016 18:30

Samsung avholdt sin utviklerkonferanse forrige uke, og i den forbindelse dukket det opp et knippe uvanlige produkter fra selskapets såkalte «Creative Lab»-avdeling.

Dette er en avdeling som ikke først og fremst jobber med å utvikle forbrukerrettede produkter, men som spesialiserer seg på å dyrke frem nye idéer og teknologier blant Samsungs ansatte - som en dag kan bli forbrukerprodukter.

VR-halskjede

Blant de mest interessante konseptene Creative Labs-avdelingen hadde å by på denne gangen var nok «AMe», et slags «VR-halskjede». Produktet er en ha-på-dings du bærer rundt halsen og som har tre innebygde kameraer.

Samsung

Disse kameraene tar opp 360-graders video i opptil 4K-oppløsning, og fungerer sammen med en mobilapplikasjon som for eksempel lar deg dele videoene på sosiale medier.

Meningen er å gi nye muligheter for det Samsung kaller «lifelogging», altså kringkasting av hverdagslivet, i tilfelle man ikke har nok muligheter for dette allerede. Fordelene med halskjedet er at det er helt håndsfritt og gir seere et ekte førstepersonsperspektiv.

VR-hodetelefon

Av andre produkter viste Samsung også frem hodetelefonene «Entrim 4D», som vi allerede har skrevet om tidligere. Dette er et par VR-hodetelefoner som manipulerer nervene i det indre øret med elektriske signaler for å gi brukeren en mye mer autentisk VR-opplevelse og eliminere den notoriske bevegelsessyken.

Ellers dro Samsung sløret av «LiCon», en mobilapplikasjon som kontrollerer smartenheter ved å bruke mobilkameraet til å identifisere enhetene visuelt, og «Ahead». Sistnevnte er en magnetisk Bluetooth-enhet med mobilegenskaper man kan kan feste til en hjelm.

Flere detaljer om produktene finner du hos Samsung.

Lyst på en ny, spennende «VR-video»? Her kan du se SpaceX' historiske landing i 360 grader »

(Via Cnet)

Les også
Samsung lanserer smart kjøleskap med enorm berøringsskjerm
Les også
Samsung skal slippe en konkurrent til HTC Vive og Oculus Rift
Les også
Nå kan du se massevis av VR-innhold på Samsungs mobiler uten VR-briller
Les også
Samsung har utviklet et hodesett som stimulerer det indre øret for å forhindre kvalme
Les også
– Samsung vil gi deg gratis VR-briller om du forhåndsbestiller Galaxy S7
annonse