Til hovedinnhold

LG stanser salget av LG Watch Urbane

Den nye utgaven har et «uidentifisert» maskinvareproblem, ifølge LG.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sørkoreanske LG er blant de mange som har kastet seg inn på smartklokkemarkedet med sine Watch Urbane-modeller. Nå melder selskapet at salget av den nye versjonen av klokken, «Watch Urbane 2nd Edition», har blitt stanset.

Som blant andre Android Police og The Telegraph melder skal klokken ha en maskinvarefeil som er såpass alvorlig at LG velger å stanse salget. Klokken har allerede vært i salg i USA og Korea i noen dager, men er ennå ikke blitt offisielt lansert i Europa.

«Komplisert» feil

Salgsstoppet innebærer altså at produktet trekkes fra butikkhyllene, men det er ennå uklart om LG også har tenkt å tilbakekalle klokkene som allerede er solgt til forbrukere, og hvorvidt disse eventuelt kan vente seg en erstatning.

Her er Urbane 2nd Edition (t.v.) sammen med selskapets eldre G Watch R-klokke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er heller ikke kjent akkurat hva slags feil det er som forårsaket salgsstoppet, men i en uttalelse til Android Police sa LG at feilen kan påvirke den daglige funksjonaliteten til klokken, og at den også er av en «komplisert» art. Feilen skal ha blitt funnet sent i kvalitetssikringsprosessen.

I uttalelsen fra LG heter det også at det ennå er uvisst om klokken vil bli lagt ut for salg igjen, og at dette er en avgjørelse som vil bli tatt på et senere tidspunkt. Det er med andre ord en mulighet for at LGs nye smartklokke ikke vil komme på markedet i Norge i det hele tatt.

Avansert modell

Spesifikasjonsmessig er LG Watch Urbane 2nd Edition en av de bedre smartklokkene som er blitt sluppet hittil, og skilter blant annet med en OLED-skjerm på 480 x 480 piksler, en av de høyeste smartklokke-oppløsningene så langt.

Ikke minst har klokken også den gunstige egenskapen av å være den hittil eneste smartklokken som kan benytte seg av støtten for mobilt bredbånd, eller LTE, som Android Wear-plattformen nylig fikk. Denne funksjonaliteten innebærer altså at det er mulig å tekste og ringe direkte fra klokken i stedet for å måtte pare den med en mobiltelefon.

Nå ser det altså ut til at vi må vente en stund lenger med å få glede av LTE-teknologien på smartklokker, da det som sagt ikke er sikkert at den nye Urbane Watch-klokken vil bli relansert.

Vi tok en kjapp titt på LG Watch Urbane 2nd Edition for ikke lenge siden: Slik ser den ut »

annonse