Det tok sin tid, men Apple oppgraderer snart Remote-appen for å støtte nye Apple TV

Brukere av Apple TV er trolig allerede kjent med «Remote»-applikasjonen, som lar deg bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll. Appen har hittil ikke vært en fullverdig fjernkontroll-erstatning til den nyeste Apple TV-boksen, men det er det nå slutt på.

Som blant andre TechCrunch melder skal Apple nemlig oppgradere Remote-appen slik at den skal kunne utføre akkurat de samme oppgavene til den nye Apple TV-fjernkontrollen, som bød på en del ny funksjonalitet da den ble lansert i fjor høst.

Støtte for Siri og pekeplate

Opplysningene stammer fra Eddy Cue og Craig Federighi, visesjefene for henholdsvis Internett-avdelingen og programvareavdelingen hos Apple.

Den nye Apple TV-fjernkontrollen vil snart bli helt erstattet av den nye Remote-appen.

Den kanskje viktigste oppgraderingen av Remote-appen er at den ifølge Cue og Federighi nå skal ha full støtte for stemmeassistenten Siri. Den nye Apple TV-fjernkontrollen fikk som kjent denne støtten via en innebygget mikrofon.

I tillegg til dette vil den nye appen også få støtte for strykebevegelser, som er mulig på fjernkontrollen ved hjelp av den nye berøringsflaten øverst. På mobilen vil det altså være snakk om en eller annen form for virtuell berøringsflate.

Legger til rette for flerspiller-spill

Ellers kan appen også sette seg i stand til å bruke mobilen til å spille spill på Apple TV med flere spillere, hvor én kan bruke fjernkontrollen, og resten bruker mobilene. Fra før har appen for øvrig støtte for skriving av tekst og vanlige navigeringsfunksjoner.

Den nye Remote-oppgraderingen er ennå ikke formelt kunngjort, så alle de tekniske detaljene foreligger ikke. Det er også uvisst akkurat når den blir tilgjengelig.

Lurer du på hva du trenger til din nye Apple TV? Dette er våre beste forslag til apper du bør installere »

Les også
Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV
Les også
Nå kan du styre Apple TV-en, selv om du har mistet fjernkontrollen
Les også
Nyeste Apple TV får seg en stor oppgradering
Les også
Her er nye Apple TV
Les også
Her finner du alt Apple lanserte onsdag kveld
Les også
Slik blir den neste Apple TV-fjernkontrollen
annonse