Tek.no

Nyhet

Dette VR-kameraet er det første av sitt slag

«Orah 4i» skal la deg enkelt deg direktestrømme 4K-video.

Orah/YouTube
8 Apr 2016 06:00

Det finnes allerede en del alternativer på markedet for folk som ønsker å kaste seg på VR-bølgen ved å produsere innhold selv. Nå finnes det et nytt kamera som skal gjøre både opptak og strømming av VR-innhold både enkelt og kompakt.

Det nye produktet heter «Orah 4i» og beskrives av produsenten som et «alt-i-ett-VR-kamera».

For «prosumers»

Kameraet er rettet mot det som på engelsk kalles «prosumers», altså folk som befinner seg et sted mellom profesjonelle og vanlige forbrukere, og er både mer kompakt og rimeligere enn fullverdige proffrigger.

Orah

Kameraet kommer utstyrt med fire f/2.0-fiskeøyeobjektiver og er i stand til å direktestrømme 4K-video i 30 bilder per sekund. For å klare dette følger det med en «stitching box», som er en dedikert, liten datamaskin som brukes til å «sy» sammen et 360-graders bilde.

Ifølge Engadget har denne enheten en uspesifisert Intel-prosessor og GeForce-skjermkort om bord, samt en SSD på 120 GB, fire USB 3.0-porter, to USB 2.0-porter, Ethernet, 802.11 ac/b/g/n Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Koster cirka 15 000 kroner nå, dobbelt senere

Boksen har ytre dimensjoner på 27,4 mm x 13 mm x 26,4 mm, mens selve kameraet er på også ganske beskjedne 80 mm x 70 mm x 65 mm. Kameraet veier også kun 482 gram.

ORah 4i kan forhåndsbestilles via hjemmesiden nå, og produsenten sender til hele verden. Pris uten frakt ligger på 1795 dollar, som tilsvarer cirka 15 000 norske kroner. Denne prisen gjelder imidlertid bare hvis du forhåndsbestiller – vanlig pris er det dobbelte: 3595 dollar eller 30 000 norske kroner.

Flere detaljer finner du på produktsiden, og se også presentasjonsvideo under.

Samsung har også sluppet et 360-graders kamera som er enkelt i bruk: Gear 360 kommer som tilleggsutstyr til Galaxy S7 »

Les også
Facebook lar deg nå se på bildene til vennene dine i «VR»
Les også
– Galaxy S7 er ikke det eneste produktet Samsung skal slippe
Les også
Dette er Sonys nye GoPro-konkurrent
Les også
Med dette kameraet kan du lage video til VR-brillene dine
annonse

Les også