Tek.no

Nyhet

Se hvordan det er å kjøre Le Mans i 360-graders video

Spoiler: Det er ganske heftig.

NISMO
17 Juni 2015 06:00

Det dukker stadig opp flere 360-graders videoer på Youtube, men få av dem er like imponerende som denne heftige filmen fra den franske Circuit de la Sarthe-banen. Det er her det berømte Le Mans-løpet holdes.

Nissan Motorsports har filmet en runde på banen. Det tar mer tid enn du kanskje skulle tro – banen er nemlig hele 13,6 kilometer lang.

Flytt kameraet i alle retninger

På PC kan du bevege «kameraet» ved å holde inne venstre museknapp og dra rundt, ved hjelp av pilene oppe i venstre hjørnet eller ved hjelp av piltastene.

På den offisielle Youtube-appen med mobil blir den imidlertid hakket kulere – du flytter kameraet ved å snu mobilen i den retningen du vil se.

Ser du videoen på PC gjør den seg best når den kjøres i 4K-oppløsning, selv om du ikke har en 4K-skjerm. Videoen dekker 360 grader, så du får kun se et utsnitt av hele bildet på skjermen samtidig. Den fungerer best i Chrome.

Skaperne gjør oppmerksom på at bilen egentlig kjører med begrenset fart, og at videoens hastighet er skrudd opp for at den skal matche hastigheten i et virkelig Le Mans-løp.

Mer 360-graders-action – bli med på flytur over alpene i et Hawke Hunter, eller rundt vår egen Rudskogen-bane med en Red Bull F1-bil.

Google og GoPro satser stort på 360-graders video
Google vil blant annet lage virtuelle skoleturer »

(Kilde: Youtube via Engadget)

Les også
YouTube skal tilby direktesendt 360-videoer
annonse

Les også