Tek.no

Nyhet

Chess med egen musikkmobil

Marius Røstad
28 Nov 2007 09:15

Chess lanserer i disse dager sin andre mobiltelefon under sitt eget merkenavn. Chess X One Music Edition er en musikkversjon av selskapets første mobiltelefon og inkluderer gode hodetelefoner, populær musikk, ringetoner og spill.

Les også:
- Pangstart for Chess-mobilen
- Test: Slik er Chess-mobilen
- Her er Gulltasten-vinnerne

Suksess med egen mobil

Chess X One er den norske mobiloperatørens første forsøk på å selge en mobiltelefon med eget merke, på samme måte som mange utenlandske operatører har drevet med i lang tid. Dette forsøket har vært en suksess for selskapet.
- Vi satte oss et mål om å selge noen tusen telefoner i løpet av seks uker tidligere i år. Dette målet nådde vi uten problemer og nå kommer vi med en musikkversjon av den samme mobilen, forteller administrerende direktør i Chess, Per Christian Andersen, til Mobilen.no.

Bra på musikk
Chess X One Music Edition er i praksis den samme mobiltelefonen som Chess X One. Selskapet har imidlertid lagt med en del ekstra innhold for å fokusere på musikkmulighetene til telefonen. Disse har blitt fremhevet i flere av testene av den første utgaven av telefonen.
I tillegg til at det følger med de populære hodetelefonene Koss PortePro, inkluderer Chess X One Music Edition også egen musikk. Universal har levert ti låter til telefonen, deriblant Grace Kelly med Mika, Når vi 2 blir 1 med Rubenmann, Politimester Egil med Bare Egil Band og Walk the Walk med Venke Knutson. Videre har Chess lagt ved tre spill og tyve ringetoner med mobilen.
Prisen for den operatørlåste mobilen er én krone med Chess GoldXtra-abonnement. Da blir den minste totalprisen for telefonen 1 429 kroner. Telefonen er ventet inn til selskapet 6. desember.

Kommer med flere mobiler
De to modellene som nå er på markedet er bare de første av mange. Chess planlegger nemlig å lansere tre til fire egne Chess-mobiler i året. For øyeblikket er det taiwanske Hua-Wei som leverer telefoner til den norske mobiloperatøren, men det er ikke sikkert det fortsetter.
- Vi har ikke hatt konkrete samtaler med andre leverandører. Men vi har ingen eksklusiv avtale med Hua-Wei og vi vurderer å se på modeller fra andre produsenter også, sier Andersen til Mobilen.no.

annonse

Les også