Tek.no

Nyhet

Er dette HTC Dream?

Iris Andersson
8 Nov 2007 06:10

Det er lenge siden de første ryktene om Omni, supermobilen fra HTC, dukket opp. Nå kan vi ha svaret på hvorfor vi ikke har hørt noe mer om den i senere tid. HTC kan ha blitt overtalt til å velge bort Windows Mobile som operativsystem, og heller gjøre Omni til en av de første kommersielle mobilene med Googles nye operativsystem Andriod.
I samme operasjon kan de ha forkastet tilnavnet "Omni", for å bytte det ut til det mer fengende tilnavnet "Dream".

Les også:
-HTC gir Google sin beste mobil
-Supermobil fra HTC
- Alt om Googles mobilrevolusjon

Samme mobil?

De som har sett operativsystemet til Open Handset Alliance i bruk, beskriver mobilen som har fått kodenavnet "Dream" slik: tynn, tre tommer vid og fem tommer lang, en trykksensitiv rektangulær skjerm, nederst (der navigasjonsknappene er) er den avrundet, den har fullt QWERTY-tastatur, og den kan brukes både vertikalt og horisontalt.

Dette høres ut som en direkte sammenligning med modellen HTC Omni, som vi har skrevet om før. Den er tynn, har en trykkfølsom, rektangulær skjerm på 3,18 tommer. Avrundede deler og utfoldbart QWERTY-tastatur. Det virker derfor sannsynlig at det er akkurat denne mobilen det er snakk om.

HTCs beste mobil?

Nettstedet Forbes legger til at det er lagt til flere funksjoner for å forenkle bruken. Blant annet kan du holde nede fingeren mot den trykkfølsomme skjermen dersom du vil at et område skal forstørres. Øverst på skjermen skal det også være ikoner for å enkelt håndtere epost, tekstdokumenter og Youtube. Det skal også være enkelt å gjøre flere ting samtidig ettersom programmene kan kjøre i bakgrunnen.
Forbes tror også at mobilen kommer i masseproduksjon, men da med enda bedre spesifikasjoner enn vi har skrevet om tidligere. Detaljene er som følger:
* 32 bit Qualcomm MSM7200 Chipset, 384 MHZ CPU Clock
* 256 MB ROM
* 128 RAM
* 800 x 480 piksler, TFT 262.000 fargers touchscreen
* GSM på frekvensene 850/900/1800 og 1900, (3G)UMTS 850/1900/2100
* CSD, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA data support
* Innebygd qwerty-tastatur med 65 taster
* SDIO, microSD, TransFlash utvidbart minne
* USB 2.0 ,mini-USB og Bluetooth 2.0
* 802.11b, 802.11g WLAN (Trådløst nettverk)
* 20-kanals innebygd GPS
* Bilder på opptil 3,1 megapiksler kan tas med  innebygd kamera
* 640×480 VGA sekundærkamera
* Størrelse på  81 x 130 x 16 millimeter.
Dersom denne drømmemobilen kommer ut med disse spesifikasjonene, er det mye som tyder på at Android-operativsystemet klarer å nå en god del teknofrelste mennesker.

annonse

Les også