Til hovedinnhold

Microsoft har lansert nye Surface Pro 3

Ny versjon av nettbrettet som skal erstatte laptopen.

Microsoft

I kveld ble Microsofts nye nettbrett Surface Pro 3 lansert for en samling inviterte gjester i New York, og streamet direkte fra Microsofts nyhetssenter til alle oss andre. Panos Panay, ansvarlig for selskapets Surface-satsning, stod for mesteparten av presentasjonen.

Foto: Microsoft

Større og slankere

I forhold til Surface Pro 2 er nettbrettet slanket fra 13,47 til 9,1 millimeter i tykkelse, mens vekten er redusert fra 910 til 800 gram. Det er godt gjort, med tanke på at skjermen har økt i størrelse fra 10,6 til 12 tommer. Surface Pro 3 er samtidig Microsofts hittil største nettbrett.

Nå er fortsatt 800 gram forholdsvis lubbent i sammenligning med en iPad Air, men de to er nødvendigvis ikke direkte samenlignbare. Målet til Microsoft er å erstatte laptopen, ikke å konkurrere med de vevreste nettbrettene. Med Surface Pro 3s spesifikasjoner faller det mer naturlig å sammenligne vekten med bærbare PC-er i ultrabook-klassen. Da blir tonnasjen ganske så imponerende.

Les hva vi syntes om Surface Pro 2 »

Surface Pro 3 med tastatur, sett fra siden.Foto: Microsoft

Forseggjort styluspenn

Skjermen kommer i 3:2-format med en en oppløsning på 2160 x 1440 piksler. Sammen med styluspennen burde det utgjøre en god kombinasjon for kreative sjeler. Panay gjorde et stort poeng ut av hvordan Surface-pennen skal oppleves som en vanlig penn. Vi kommer tilbake til i hvor stor grad vi samtykker når vi får kloa i et testeksemplar av nettbrettet og aluminiumspennen.

Videre kommer styluspennen med et par snertne funksjoner. Ett klikk på toppen av pennen er alt som skal til for å starte opp nettbrettet, og Microsofts OneNote-applikasjon åpnes samtidig automatisk. Svært praktisk om du plutselig får et genialt innfall som må skribles ned i all hast før det fordunster igjen. Videre kan notatene dine sendes direkte til skyen for sikker lagring.

Foto: Microsoft

Forbedret støtteben

Microsoft ønsker å gi brukerne en «laptop-opplevelse» og har tatt til seg klagene på forrige generasjons omslag. Deres nye tastatur-omslag er nå 68 prosent større med 78 prosent mindre friksjon, ifølge selskapet.

Tastaturomslaget skal også ha blitt stødigere ved tasting. Dette oppnås ved at den øvre delen av omslaget brettes opp mot nettbrettet og holder dette på plass magnetisk. Ifølge Panay gjør det at Surface Pro 3 føles like solid som en laptop.

Kommer snart til Norge

Surface Pro 3 kan forhåndsbestilles i USA fra i morgen av med en startpris på 799 dollar eller omtrent 4800 norske kroner. Den leveres med Intel-prosessoren Core i3 for budsjettkonfigurasjonen, Core i5 som en mellomklasseløsning og Core i7 til den heftigste utgaven.

Microsoft Norge kan foreløpig ikke oppgi noen norske priser, men melder om at disse vil komme i løpet av kort tid.

Her kan du sette opp prisvarsel og få beskjed når brettet kommer i salg »

Få også med deg testen av Microsoft Surface Pro 2 »

annonse