Til hovedinnhold

I dag åpner .no-jakten

Fra klokken 10 kan privatpersoner kjøpe sin egen .no-adresse.

Shutterstock

Er du en av de som kunne tenke seg et .no-domene, bør du svinge deg rundt i dag. Nå åpnes nemlig muligheten for at privatpersoner kan sikre seg .no-adresser, og registreringen starter klokken 10.00.

Frem til nå har registrering av slike adresser kun vært forbehold bedrifter, hvilket betyr at du måtte ha et enkeltmannsforetak for å kunne kjøpe. Nå åpnes altså slusene for mannen i gata, men du skal allikevel ha litt flaks for å sikre deg de mest populære domene.

Loddtrekning mellom de første søknadene

Er du en av flere som ønsker seg det samme domenet, vil de første søknadene som kommer inn bli lagt til loddtrekning. Dermed kan det bli vanskeligere å sikre seg en populær adresse, selv om alle stiller med samme sjanse til å vinne.

Frem til 18. juni klokken 16.00 vil søknader som sikter etter samme adresse bli avgjort med loddtrekning, og deretter er det førstemann til mølla som gjelder. Det er selskapet Norid som skal behandle søknadene, og skulle du ha flaks å sikre deg en populært domene vil de kreve deg for 60 kroner i registrering, samt 60 kroner i årsavgift.

I forbindelse med at det nå blir fritt frem for privatpersoner å kjøpe seg .no-adresser, har Norid opprettet en egen nettside hvor du kan gå inn for å sjekke om adressen du sikler på er tatt eller ikke.

Blant de sikreste adressene

Internett er stedet du finner alt du trenger å vite, men det er også en yndig mål for folk med uærlige hensikter. Angrep i form av blant annet ormer og virus er en del av hverdagen, men allikevel er Norge blant de bedre landene når det kommer til sikkerhet.

– Et norsk domenenavn er stabilt og blant de sikreste i verden, og signaliserer tilhørighet til Norge. Vi er veldig fornøyd med at også privatpersoner nå får denne muligheten, sier daglig leder i Norid, Hege Ossletten i en pressmelding.

Overvåkning er et het tema etter alle avsløringene til Edward Snowden:
Slik holder du deg skjult fra NSA »

(Kilde: Pressemelding)

annonse