Til hovedinnhold

Nå nærmer det seg trolig Titan II-lansering

«Mystisk» grafikkprosessor har dukket opp i testdatabaser.

Nvidias GeForce GTX Titan ble lansert med stor fanfare for et par år siden, og ikke så lenge etter begynte ryktene å svirre om et Titan II. Nå ser det ut til at ventetiden kan nærme seg slutten, i alle fall om vi skal tro de aller siste ryktene.

Det tyske nettstedet Computerbase.de har nemlig snublet over noen spennende verdier i testdatabasen til programmet Sisoft Sandra. Her har det dukket opp en ukjent grafikkprosessor med CUDA-støtte og rimelig drøye spesifikasjoner.

Prosessoren byr på 3072 streamprosessorer, med 12 gigabyte minne og en 384-bits minnebuss. Frekvensmessig opererer den på 1100 megahertz ved normal operasjon og voksne 1390 megahertz med boost aktivert.

Noe er på gang

Ser vi disse verdiene opp mot dagens GM204 ser vi at det er noe ekstraordinært på gang. I GeForce GTX 980 er det 2048 streamprosessorer aktivert, og boost-frekvensen er på 1216 megahertz. Derfor er det nærliggende å tenke seg at dette er den kommente Titan II.

Dette passer også bra opp mot det faktum at et tidlig eksemplar av brikken med kodenavnet GM200 ble oppdaget på vei fra fabrikken i sommer.

Selv om det nå har dukket opp noe som kan minne om spor av GeForce Titan II er det neppe noen grunn til å vente en snarlig lansering. Mest trolig snakker vi om en gang i løpet av første halvår 2015.

Ifølge databasebladet snakker vi om en ytelse som ligger over 99,58 prosent av de andre resultatene.

AMD er også høyaktuelle på ryktebørsen for tiden, skal vi tro rett der er et bare å vente til nyåret før vi kan meske oss med Radeon R9 300-serien.

(Kilde: Computerbase.de, via Sweclockers)

annonse