Til hovedinnhold

– Nord-Korea planlegger nettangrep via gratisspill

Sør-Korea tror militærdiktaturet har skumle planer på gang.

Shutterstock/70059928

Det nesten hermetisk lukkede militærdiktaturet Nord-Korea har ikke på langt nær like godt utbygd IT-infrastruktur som nabolandet Sør-Korea. Dét har dog ikke hindret landet i å bruke Internett til å rasle med sablene.

I mars kunne vi for eksempel melde at Sør-Korea ble rammet av et massivt nettangrep mot banker og TV-kringkastere, med Nord-Korea som hovedmistenkt.

Nå kan det se ut til at diktaturstaten har flere utstuderte planer på gang som potensielt kan gjøre stor skade både på nabolandet og andre nasjoner.

Infiserte spill

Som The Washington Post skriver advarer nå sørkoreansk politi folk mot å laste ned visse nedlastbare spill fra Internett, med mistanke om at spillene kan ha blitt utviklet av Nord-Korea og inneholde ondsinnet programvare.

Denne programvaren kan ifølge det sørkoreanske politiet blant annet brukes til å utføre DDoS-angrep ved å samle inn IP-adressene til infiserte datamaskiner og sende disse videre til servere i andre land.

På bakgrunn av dette anbefaler politiet at sørkoreanere ikke laster ned usertifiserte spill fra Internett, men det spesifiseres ikke hvilke eller hva slags type spill det dreier seg om.

Gjort det samme tidligere

Om det kanskje høres litt paranoid ut, skal det påpekes at mistanken er langt fra ubegrunnet. Nord-Korea har nemlig prøvd seg på en lignende teknikk tidligere.

Ifølge The Washington Post oppdaget sørkoreansk politi senest i sommer at Nord-Korea hadde lykkes med å infisere hele 100 000 datamaskiner via nedlastbare gratisspill, som de brukte til å angripe Incheon International Airport – en av verdens travleste flyplasser.

I det tilfellet skal nordkoreanerne visstnok ha solgt det infiserte spillet til en sørkoreansk spillutvikler for flere titalls tusen dollar, som deretter solgte det videre til ulike nettbaserte spillselskaper i Sør-Korea.

Google kan gjøre det enklere å hindre DDoS-angrep: Lanserer nå «angrepsskjold» »

(Kilde: The Washington Post, Ubergizmo)

annonse