Til hovedinnhold

Uber-sjef: – Gir mening å grave opp dritt om kritikere

Taxi-utfordreren spekulerte i å ansette gravespesialister for å tvinge journalister til taushet.

Hugo Felix, Shutterstock 92175355

Emil Michael, en av toppsjefene for samkjøringsselskapet Uber, kommenterte nylig at det ville gi mening for selskapet å ansette gravespesialister. Disse skulle kunne finne pinlige detaljer fra privatlivet til selskapets kritikere, som så kunne brukes for å tvinge disse til taushet. Dette melder Buzzfeed.

Kommentarene falt under en middag som Michael i ettertid hevder at han trodde var under fortrolighet, og var spesifikt rettet mot Sarah Lacey. Hun er en journalist som har kritisert selskapet tidligere, og Michael skisserte hvordan de kunne bruke en million dollar på å sette sammen en gruppe som kunne undersøke privatlivet og familien til kritikere – og «gi media en smak av sin egen medisin», ifølge Buzzfeed.

– Frustrasjon under en uformell debatt

Nettstedet påpeker at Michael aldri ga uttrykk for at slikt gravearbeid er noe Uber har gjort tidligere, eller er en metode selskapet planlegger for fremtiden. Som svar på en påstand om at slik praksis kunne føre til problemer svarte han likevel kort at «ingen ville visst at det var oss».

I etterkant har Michael uttalt at kommentarene var et uttrykk for frustrasjon under en uformell debatt i et privat selskap, og ikke et uttrykk for hans faktiske syn. Videre skal de ikke være representative for Ubers synspunkter eller praksis, samt at han nå angrer, ifølge Buzzfeed.

Uber er for øvrig på vei inn i det norske markedet, og søkte nylig etter både Norge-sjef og to andre ansatte til sitt Oslo-kontor. De har også åpnet for at norske sjåfører som oppfyller kravene deres kan registrere seg på selskapets nettsider; komplett med norske instrukser.

Samtidig er selskapet – som har hatt stor suksess blant annet i USA – stadig omgitt av kontroverser og motgang; som da Berlin la ned forbud mot Uber i høst.

I Norge er en annen «taxi-app» allerede populær:
Nyvinningen Haxi skaper bråk i Stavanger-regionen »

(Kilde: Buzzfeed)

annonse