Tek.no

Nyhet

Nå er Java trygt igjen

Oracle tar ansvar, og legger ut en kriseoppdatering.

Hardware.no/Oracle
Niklas Plikk
31 Aug 2012 10:27

Etter flere dager med mye drama, har Oracle endelig kommet med en Java-oppdatering som tetter «Zero day»-sikkerhetshullet.

Sikkerhetshullet var så grovt at selv store aktører som Mozilla anbefalte brukerne sine å skru av Java, og vil i framtidige versjoner av nettleseren ha Java skrudd av som standardinnstilling.

Uplanlagt oppdatering

Fram til i dag har ikke Oracle sagt noe om sikkerhetshullet i Java. Mange var redde det ville drøye helt til oktober før selskapet gjorde noe med problemet, da de vanligvis oppdaterer programvaren sin annenhver måned. Nå som alle nettbrukere ble anbefalt om å skru av Java, jobbet de imidlertid raskt for å få ut en kriseoppdatering som tettet sikkerhetshullet.

I bloggen sin forklarer de kort om sårbarheten som ble oppdaget på mandag, og hvorfor det er farlig:

– Hvis sikkerhetshullet blir utnyttet kan det tillate ondsinnede angrep å installere kode på det utsatte systemet. Sårbareheten kan bli brukt til å installere skadelig programvare, inkludert trojanere, på systemet. Noe av den ondsinnede programvaren kan bli oppdaget av dagens antivirusprogrammer når de prøver å bli installert, skriver Oracle på bloggen sin.

Last ned oppdateringen nå

For å laste ned oppdateringen til Java kan du gå til Oracles nedlastningsside og finne versjonen du trenger. For de aller fleste vil dette være versjonen merket som JRE, mens JDK-versjonen er for utviklere (Java Development Kit).

Hvis du har skrudd av Java i nettleseren, er det en enkel sak å skru det på igjen. Nå som Java har sluppet sikkerhetsoppdateringen sin bør det tross alt være trygt igjen.

Slik skrur du av eller på Java i nettleseren din.

(Kilde: Oracle)

Les også
– Skru av Java nå
Les også
Én av disse annonsene kunne gi deg trojaner
Les også
Nå bør du skru av Java
Les også
Ny trussel er usynlig for antivirus
annonse

Les også