Til hovedinnhold

Denne appen står folk i kø for

E-postleseren Mailbox til iPhone får du ikke uten videre.

Enten er dette e-postleseren alle har ventet på, eller så er det et smart reklameknep fra Orchestra. Deres nye postkasse-app opererer nemlig med noe så sjelden som en venteliste. Last ned appen, start den opp, og still deg i køen. På morgenen i dag, 8. februar, står nesten en halv million foran meg i køen. (Bildet over er fra køen utenfor Apple Store i Regent Street ved lanseringen av iPhone 4S. Køen for Mailbox er heldigvis av en mer virtuell karakter).

Ser bra ut

Etter 37 minutter hadde vi fremdeles bare rykket tre plasser fremover i køen ....

Så kan en spørre seg hva som er så oppsiktsvekkende nytt med denne e-postklienten.

Vel, den har noen funksjoner som gjør det lettere å rydde i innboksen, som at du kan sveipe de mindre interessante meldingene til side for å se de viktigste hendelsene først. E-post du har lest kan sveipes rett i søpla, og det vil antakelig gjøre det litt enklere å holde innboksen ryddig. Her er også fikse måter å besvare e-post på.

Men om dette egentlig er så revolusjonerende er en annen sak. Det finnes allerede en mengde e-postklienter på AppStore. Noen lar deg skrive epost for hånd, eller signere brevene dine manuelt - andre har smarte løsninger for gruppering av kontakter eller postkasser.

Frykter overbelastning

Hvorfor du må vente før du får ta tjenesten i bruk er vi litt usikre på. Den eneste plausible forklaringen, ved siden av at det gir PR, er at produsenten ønsker å spre trafikken på en eller annen server for å hindre overbelastning. Den forklaringen er riktig nok ganske tynn, ettersom etableringen av kø-løsningen viser at selskapet bak tjenesten forventet stor pågang. Da burde det være en smal sak å skalere tjenesten før den ble sluppet løs på AppStore.

Tålmodighetstest

Vente-appen viser deg hvor mange som er foran deg i køen, og hvor mange som er kommet til.

I løpet av femten minutter rykket vi tre plasser fremover i køen. Samtidig kom over 6000 nye til. Slik tjenesten fungerer nå, virker det som om selskapet prøver å avskaffe all verdens hungersnød ved hjelp av en smultringbod. Om dette tempoet holdes, får vi vår smultring høsten 2026.

Så om det drøyer litt til du får svar på e-posten du sendte meg, vet du nå hvorfor!

Skrytevideo

Les også: Nå blir det enklere å planlegge fotballtreninger, møter, skoleturer og fester.

Her kan du se produsentens egen skrytevideo for appen. (Du må gjerne dempe lyden før du starter klippet):

annonse