Til hovedinnhold

Flikker på autofokusen til X100

Ny firmware skal gjøre retrokameraet kjappere.

Da Fujifilm lanserte X100, var det fullt av skjemmende småproblemer. En rekke firmwareoppdateringer senere er kameraet nå nesten for et nytt kamera å regne.

Nå kommer nok en oppdatering, og denne gangen er det autofokusen som får seg en overhaling.

Kjapp og visuell

Først og fremst har autofokusen blitt kjappere, ifølge Fujifilm hele 20 prosent sammenlignet med forrige firmwareversjon. I tillegg skal du kunne komme 30 prosent nærmere motivet før kameraet bytter over til makromodus.

Interessant er det også at X100 nå får «focus peak highlight», en funksjon som allerede er å finne i X100S og X20. Med den vises det på skjermen hvilket område som er i fokus.

FinePix X100.Foto: Fujifilm

Tidligere oppdateringer

Har du ikke oppdatert ditt X100 før, vil vi på det sterkeste anbefale at du gjør det nå, men du trenger da bare installere den siste oppdateringen. De eldre oppdateringene følger automatisk med i den nyeste. Vil du vite hvilke oppdateringer X100 har fått før, kan du lese disse artiklene:

Den nye firmwareoppdateringen finner du her.

Vår test av Fujifilm X100 ble gjort før den første firmwareoppdateringen kom, bare så det er sagt, og Fujifilm har som du ser senere fikset svært mange av problemene vi påpekte.

Aner du ikke hva firmware er for noe, eller hvorfor du bør bry deg, bør du lese vår firmware-guide.

Finn priser på Fujifilm X100 i prisguiden

annonse