Til hovedinnhold

Klart for lanseringsfest på elektronikkmessen IFA

Store ting på gang fra blant andre Sony og Samsung.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

På fredag går startskuddet for den store elektronikkmessen IFA i Berlin, men mange produsenter tjuvstarter lanseringsfesten allerede i dag.

IFA – eller Internationale Funkausstellung – er en av verdens største messer for forbrukerelektronikk, og fjorårets messe hadde totalt 240 000 besøkende fra 57 ulike land. Mer enn 6 000 pressefolk besøkte også arrangementet.

Amobil.no er selvfølgelig tilstede på messen.

Her har vi oppsummert noen av ryktene i forkant av messen:

Samsung lanserer smartklokke og Note III

I kveld, onsdag 4.9. klokken 19:00, starter Samsungs «Unpacked 2013 Episode 2»-arrangement, hvor det er rimelig sikkert at det vil bli lansert i hvert fall to ting; Samsung Galaxy Note III og Samsung Galaxy Gear.

Samsung Galaxy Gear, slik den skal se ut ifølge Venturebeat.Foto: VentureBeat

Det produktet det knytter seg størst spenning til, er Samsung Galaxy Gear – den første smartklokken fra selskapet. Nettstedet VentureBeat fikk nylig prøve klokken, men de eneste bildene de fikk tatt av den var fra en intern promoteringsvideo. Det er usikkert om klokken faktisk kommer til å se ut som på bildene, siden Samsung ofte pakker inn ulanserte produkter med «skall» for å skjule det faktiske utseendet.

Samsung Galaxy Gear skal ifølge ryktene ha en OLED-skjerm på rundt 2,5 tommer, og den kobler seg til mobiltelefonen via Bluetooth. Klokken skal kunne kjøre ulike apper, og du skal kunne starte en telefonsamtale direkte fra den. Et kamera er bygget inn i klokkereimen, som også har integrerte høyttalere.

Les mer om Samsung Galaxy Gear her

Det andre viktige produktet fra Samsung denne uken, er Samsung Galaxy Note III. Dette er en mobiltelefon i «phablet»-kategorien – eller «brettmobil» som vi godt kan kalle det på norsk. Telefonen får en skjerm på 5,7 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 (1080p Full HD).

Ifølge Twitter-brukeren @evleaks vil telefonen få Android 4.3, en 2,3 GHz firekjernersprosessor og 2,5 GB RAM. Det går også rykter om at den skal kunne ta opp video i 4K-oppløsning.

Les også: Samsung Galaxy Note III får enormt batteri

Sonys superkameramobil lanseres

Et par timer før Samsung-lanseringen, onsdag klokken 16, har Sony en pressekonferanse hvor det ventes at de vil lansere Sony Xperia Z1 – telefonen som tidligere har gått under kodenavnet «Honami».

Xperia Z1 kommer antagelig til å bli markedsført med fokus på kameraet. Ifølge ryktene skal telefonen få en bildesensor på 20,7 megapiksler, et Sony G-objektiv og en største blenderåpning på f/2,3. Dermed går Sony rett i strupen på andre superkameramobiler som for eksempel Nokia Lumia 1020 – som har en bildesensor på hele 41 megapiksler. Xperia Z1 får en skjerm på 5 tommer, ifølge ryktene.

Les også: Nye bilder av Sonys superkameramobil lekket

Acer Liquid S2.Foto: Acer

Første 4K-mobil

Acer har annonsert at de på IFA kommer til å vise frem det som skal være verdens første mobiltelefon med kamera som kan filme i 4K-oppløsning – også kalt Ultra HD. Hvis de da ikke blir slått på målstreken av Galaxy Note III, som også kan komme til å få 4K-video. Acer-telefonen vil få navnet Acer Liquid S2, og den vil få en 6-tommers skjerm med opppløsning på 1920 x 1080 punkter (1080p).

Kameraet i telefonen har en oppløsning på 13 megapiksler, og i tillegg til å kunne filme i 4K-oppløsning vil du også kunne filme i vanlig 1080p HD-oppløsning med 60 bilder i sekundet, eller filme med fire ganger normal hastighet og vise som «slow motion».

Acer Liquid S2 vil være utstyrt med en firekjerners Snapdragon 800-prosessor på 2,2 GHz.

Nettbrett fra Asus

Asus har også en pressekonferanse onsdag, hvor de ifølge Engadget kommer til å vise et nytt nettbrett, antagelig en ny versjon av Transformer Pad. Lite er kjent om nettbrettet, men er det en Transformer Pad så er det snakk om et Android-nettbrett som kan gjøres om til bærbar PC. Isåfall er det heller ikke usannsynlig at nettbrettet vil bli utstyrt med en Tegra 4-prosessor, siden den forrige hadde Tegra 3.

HTC One Max.Foto: Evleaks

Brettmobil fra HTC?

Ifølge Engadget skal HTC komme med en brettmobil («phablet») med skjerm på 6 tommer. Det er lenge siden de første ryktene om telefonen, som etter sigende skal få navnet HTC One Max, dukket opp på nettet – men nylig lakk også det som ser ut til å være pressebilder av telefonen ut.

HTC One Max vil antagelig bli en direkte konkurrent til Samsung Galaxy Note III og Sony Xperia Ultra.

Les også: HTC One Max blir Galaxy Note IIIs største konkurrent

LG G Pad.Foto: LG

LG G Pad

Også LG skal lansere produkter på IFA, nærmere bestemt LG G Pad – et nettbrett med 8,3-tommers skjerm med oppløsning på hele 1920 x 1200 punkter, det vil si hakket over kravene for å kunne kalles Full HD (1080p). Ifølge mashable.com skal dette være det første nettbrettet fra LG på over ett år.

LG G Pad benytter en Qualcomm Snapdragon 600-prosessor på 1,7 GHz, og den kommer med 2 GB RAM og et kamera på fem megapiksler. Vekten skal være 338 gram.

Amobil.no er tilstede med to journalister på IFA, og vil holde deg løpende oppdatert med nyheter og sniktitter på nye produkter de neste timene og dagene.

Lik oss på Facebook, så er du helt sikker på å ikke gå glipp av noe!

annonse