Få flere Google-kalendere på iPhone

iPhone viser vanligvis kun én kalender fra Google. Slik får du flere kalendere.

Dagens mobiltriks

I vår mobiltriksspalte plukker vi ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Har du et smart tips du vil dele med leserne? Send en e-post til kurt@tek.no.

Kalender-appen på iPhone kan vise informasjon fra mange ulike kalendere, for eksempel jobbkalenderen og din private kalender. Mange benytter for eksempel Outlook på jobben, og Googles kalender privat. Men visste du at du kan vise mer enn én Google-kalender?

En av fordelene med Googles kalender, er at du kan opprette flere ulike kalendere som du kan dele med andre. Vi i Mobilen.no oppretter for eksempel delte kalendere for å holde styr på hvem som er på hvilke pressekonferanser og hvem som skriver hvilke artikler. Vil du holde styr på hvem i familien som er hvor, er det en smal sak å opprette en ny Google-kalender og dele den med alle i familien.

Normalt vises kun hovedkalenderen på iPhone, men med dette trikset kan du selv velge å vise flere kalendere.

Slik ser kalenderen ut på iPhone når du har lagt til mer enn én Google-kalender. Du kan enkelt skru av og på de kalenderne du vil se.
  • Legg til Google/Gmail-kontoen din ved å gå til Innstillinger -> Mail, kontakter, kalendere. Velg Legg til konto.
  • Velg Gmail. Tast inn kontoopplysningene, og velg så om du kun vil synkronisere kalenderen, eller også e-post og notater.
  • Nå kommer hemmeligheten: For å vise mer enn én kalender må du besøke denne nettsiden: https://www.google.com/calendar/iphoneselect
  • Kryss av for alle kalenderne du vil vise på iPhone og trykk Lagre
  • Åpne Kalender-appen på iPhone og trykk knappen Kalendere, øverst til venstre.
  • Velg de kalenderne du vil vise, eventuelt Vis alle kalendere.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Les også
Bør du bli superbruker i Android?
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
4 av 5 har utdatert Android-mobil
Les også
Slik kommer du i gang med Android
Mer om
annonse