Til hovedinnhold

EOS 7D på helikopter

HELICAM: Eric Austin fra Texas har skapt et velfungerende verktøy for å ta helikopterbilder med speilreflekskamera. FOTO: Eric Austin

Mange har nok tenkt tanken, og det har nok blitt forsøkt tidligere. Men få har fått det til å fungere like godt som Eric Austin fra Texas, USA.

Austin har rigget opp et elektrisk drevet fjernstyrt helikopter med et Canon EOS 7D for å ta videobilder. Noen av resultatene ser du her:

- Jeg tok et fjernstyrt helikopter og modifiserte det slik at det kunne bære et speilreflekskamera. På den måte kan jeg gå inn i lav høyde og få nære og tette bilder fra luften, sier Austin til wired.com

Amerikaneren føyer seg i rekken av innovative fotografer som ser etter praktiske løsninger som gjør hverdagen som fotograf lettere. Og nå har han tatt steget fra amatør til profesjonell fotograf.

- Etter som jeg tok flere bilder og video innså jeg at jeg kunne utvikle en nisje hvor jeg kunne bruke de teknologiske fordelene til å tilby bilder de færreste klarer å ta, sier Austin som også har sin egen webside hvor han promoterer sin nye oppfinnelse.

Totalt har utgiftene kommet opp i rundt 90.000 kroner for den ferdige helikopterriggen.

- Jeg gikk for de dyreste delene, fordi jeg vil ikke risikere at den skal falle ned. Men en kan også kjøpe et fjernstyrt helikopter til rundt 2000 kroner og sette på et kompaktkamera, sier Austin.

Les også: Fjernstyrt bil tar fotojobben

Les også: Mektig imponert av EOS 550D

annonse