Nyhet

Dette kameraet styres med mobilen

Toskjermskompakten DV300F kan fjernstyres via WiFi fra mobilen.

For snart tre år siden fikk vi ST500 og ST550, to kameraer med en ekstra LCD-skjerm foran på kameraet. I fjor vår kom SH100 med innebygget Wi-Fi og mulighet for å fjernstyre kameraet fra f.eks en Samsung Galaxy S mobiltelefon. Nå kommer kompaktkameraet som haker av i begge boksene, Samsung DV300F.

Dual-View, så du ser forbryteren når han sniker seg opp bak deg for å nappe veska di.

Foto som sosialt medium
Hovedfokuset for dette kameraet synes å være selvportrettmuligheten og muligheten til å laste opp bildene direkte til internett hvorenn du måtte finne et åpent trådløst nettverk. Den etterhvert velkjente 1,5 tommer store skjermen foran har som formål å la deg rette på håret, oppdage kvisa på haka, perfeksjonere trutmunnen, underholde 2-åringen, eller stjele oppmerksomheten til hunden.
WiFi-tilkoblingen lar deg sende bilder og video til sider som Facebook, Picasa og Youtube, tømme minnekortet når du kommer hjem, eller sågar fjernstyre kameraet fra en smarttelefon eller et nettbrett med operativsystemene Android eller (etterhvert) iOS.

Teknologisk på høyde
I kjernen for de fotografiske ytelsene sitter en forholdsvis standard 16MP 2/3" bildesensor bak et 25-125mm zoomobjektiv. Dette har fra moderat god til kjedelig lysstyrke, med F2.5 på vidvinkel og F6.3 i tele-enden og optisk bildestabilisering. Hovedskjermen er på 3 tommer, har 460 000 punkter oppløsning og er trykkfølsom. Det medfører at kameraet har færre knapper enn de mest avanserte kompaktkameraene, da mange innstillinger gjøres direkte på skjermen. Foran finnes foruten sekundærskjermen en innebygget blits.
Lagring foregår på et microSD minnekort, noe som kanskje gir enda bedre grunn til å bruke WiFi til overføring.

Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ikke kunngjort, men de første forsendelsene skal forlate fabrikken i mars og amerikansk pris er satt til $199.

(Kilder: Pressemelding, Engadget, DPReview, )

annonse