Til hovedinnhold

Satser videre på ekte 3D

Hitachi viser spennende utvikling.

Den mest utbredte 3D-teknologien i AV- og dataverdenen nå om dagen er såkalt stereoskopisk 3D – en teknologi der to bilder, ett til hvert øye, gir seeren illusjonen om dybde og annet i filmer og spill.

Det finnes også en god del forskning og prosjekter som involverer ekte 3D, det vil si at objekter og annet blir vist frem i sin tredimensjonale helhet. Hitachi viser nå sin siste utvikling innen dette feltet.

Brillefri 3D

Hitachis nye 3D-system tar i bruk flere projektorer som projiserer bilder på et ekte objekt, og i dette tilfellet er objektet et egg som får et bilde av en kylling som klekkes ut.

Dette projiserte bildet kan deretter bli betraktet fra flere ulike vinkler av flere mennesker samtidig – uten hjelp av 3D-briller. Systemet til Hitachi tar også i bruk sensorer som kan oppdage seernes posisjoner og justere det projiserte bildet deretter.

Bedre og bedre

Det er ikke første gang denne type 3D-teknologi blir vist frem, men Hitachi sier at de stadig utvikler produktet og at det blir bedre og bedre – med markant forbedring av dybdeoppløsning fra tidligere demonstrasjoner.

Ifølge Hitachi kan teknologi som dette bli brukt i digitale skiltsystemer og underholdning, og de jobber med å kommersialisere prosjektet.

(Kilde: Hitachi (oversatt))

annonse