Til hovedinnhold

Dell Streak er norgeslansert

Dell har nylig offisielt lansert nettbrettet Streak i Norge. Brettet ble lansert i Storbritannia og USA tidligere i høst, og det har lenge vært usikkert om den ville dukke opp i norske butikkhyller i det hele tatt.

Streak må kunne regnes som en konkurrent til både mobiltelefoner med store skjermer, som HTC Desire HD, og nettbrett med små skjermer, som Samsung Galaxy Tab. Den nylanserte enheten har nemlig en skjerm på fem tommer og innehar all mobilfunksjonalitet du kan ønske deg. I pressemeldingen har imidlertid Dell kalt det et nettbrett.

– Er det et nettbrett? Er det en tablet? Er det en mobiltelefon? Jeg tror folk nesten må finne ut hva som er bruksområdet for Streak selv. Vi ønsker posisjonere den som en mini-tablet, sier Richard Hægermark, ansvarlig for retailmarkedet i Dell Norge.

Maskinen blir levert med Android OS i versjon 2.2 (Froyo), og det hele blir drevet av en prosessor på 1 GHz av typen Qualcomm Snapdragon QSD8250.

Ellers har Streak et fem megapikslers kamera, en videoavspiller uten støtte for Divx eller Xvid og støtte for trådløse nettverk og super-3G. Minnekapasiteten er på 16 GB, og i tillegg støtter den minnekort av typen Micro-SD.

Streak er allerede tilgjengelig i de første nettbutikkene. Sjekk priser og spesifikasjoner i prisguiden »

annonse