NyhetDragon Dictation fra Nuance

- Hvilken kul iPhone-app!

Nå kan du se hva jeg sier.

Her skulle vi skrive "Nuance er lederen innenfor taleteknikk". Vi måtte rette en del ...
Snakk direkte til Twitter, Facebook, SMS eller e-post.
Kvitter til Twitter

Har du ikke prøvd applikasjonen Dragon Dictation fra Nuance, så last den ned nå. Den koster ingen ting, og kan spare deg for mye irritasjon over knøttsmå mobiltastaturer. Dessuten er den kul å bruke.

Kort fortalt dreier det seg om et program som kjenner igjen tale. Du snakker på norsk, og setningene dine dukker opp på skjermen som tekst.

Ikke perfekt

Vi skal ikke påstå at programmet fungerer perfekt, men om du tillater det vil programmet sette opp en taleprofil som gjør at det blir flinkere og flinkere til å forstå hva det er du mener å si.

Når du har lest inn en setning analyserer appen opptaket og viser resultatet på skjermen. Her har du anledning til å rette opp eventuelle feil, og med det gjøre telefonen litt smartere til neste gang du bruker de samme ordene.

Snakk direkte til Twitter og Facebook

Når teksten stemmer er det bare å taste på et delingssymbol nede i høyre hjørne. Da kommer det opp en meny, og du kan sende teksten til SMS, e-post, Facebook eller Twitter. Du kan også kopiere teksten for å lime den inn i andre applikasjoner.

Siden programmet er gratis, så koster det ikke noe å gjøre et forsøk. Men du vil nok oppleve at det tar litt tid før ordboken din er så komplett og diksjonen din så innøvd at du slipper å bruke tastaturet for å rette opp teksten.

Må du det, så blir jo litt av vitsen borte.

Det er også utviklet en søkemotor der du kan søke ved å lese inn søkekriteriene dine. Denne kalles Dragon Search.

Du finner appene her:

Norsk Dragon Dictation
Norsk Dragon Search

Les også
Google kastet ut "offisiell" Siri-app
Les også
Nå kan iPhone 4S få støtte for norsk
Les også
- Ikke txt meg nå, jeg kjører!
Les også
App kopler iPad til Boxee Box
Les også
Vi tester synge-apps på iPhone: Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify
annonse