Til hovedinnhold

Fra tasting til berøring

I år må deltakerne i NM i SMS bruke mobil med berøringsskjerm.

[ANB]:Det årlige norgesmesterskapet i SMS har blitt en stor suksess og skapt oppmerksomhet langt utover landegrensene. De to siste årene har det blitt to verdensrekorder og noteringer i Guinness rekordbok.

Lørdag 22. oktober er det igjen klart for kvalifisering over hele landet.

Salget av såkalte smartmobiler har steget kraftig, og i år anslår Stiftelsen Elektronikkbransjen at over syv av ti solgte mobiler vil være smartmobiler.

– Nesten alle disse har tastatur på berøringsskjerm, altså ikke tradisjonelle taster. Dette er grunnen til at berøringstaster nå skal benyttes i konkurransen, sier Glenn Mørk, arrangementsansvarlig i Telekiosken, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gir alt han har

I fjor tastet Frode Ness fra Førde «The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.» på 34,65 sekunder.

Dermed knuste han stavangerjenta Sonja Kristiansens rekord fra 2009.

Frode Ness er som regjerende mester forhåndskvalifisert til finalen, men litt usikker på egne fingerferdigheter på berøringsskjermen.

– Jeg er blant mindretallet som fortsatt bruker mobil med taster. Derfor er nok mange kjappere enn meg, men jeg skal gi alt og har forhåpentligvis en liten fordel av å ha vært med før, sier verdensmesteren til ANB.

Ordbok forbudt

SMS er fortsatt en populær kommunikasjonsform. I 2010 ble det sendt rundt 6,4 milliarder SMS i Norge.

– Det bør derfor også i år ligge an til mange raske tider under kvalifiseringen 22. oktober. For å komme til finalen på Oslo City 12. november, må du skrive den offisielle Guinness-teksten raskest i regionen du bor i. Det er ikke lov å bruke ordbok eller andre funksjoner for hurtigskrivning, understreker Glenn Mørk.

Kvalifiseringen er delt inn i de seks regionene Østlandet, Oslo/Akershus, Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

Norgesmesteren vinner 50.000 kroner og et nettbrett. (ANB)

Artikkelen er levert av Siste.no

annonse