Tek.no

Nyhet

Forbrukerne vil ha bedre batterikapasitet

17 Mar 2011 15:15Først publisert 23 Sept 2005 12:23
annonse

Dette er resultatet av en markedsundersøkelse der TNS Technology har spurt 6800 mennesker i femten land, om hva som er viktigst ved utviklingen av morgendagens mobilteknologi.

 

Deltakerne ble bedt om å rangere sine ønsker til forbedringer med tanke på mobilene som vil se dagens lys de kommende år.

 

77 prosent av de spurte anså økt batterikapasitet som den mest nødvendige forbedringen. Representant for TNS, Hanis Harun, forklarer til EE Times, at dette har sammenheng med folks store appetitt på kraftige applikasjoner – spesielt de som har med underholdningsmedia å gjøre. Han påpeker også at studiet indikerer at forbrukerne i større grad enn tideligere, er klar over at slike applikasjoner krever høy batterikapasitet.

annonse

 

Kina vil ha mer minne
Fjorten av de femten nasjonene som deltok i undersøkelsen, mente at økt batterikapasitet var et ”must-have”. Unntaket var Kina, som mente at 20 GB minne burde være førsteprioritet for mobilprodusentene.

 

Etter forbedret batteri- og minnekapasitet, var deltakerne i undersøkelsen i tillegg opptatt av høyere kameraoppløsning og mulighet til å kjøre Microsoft-applikasjoner på mobilen.

 

annonse

MMS-bruk

Studiet belyste også andre aspekter ved mobilbruk.

 

Rapporten konkluderte med at 46 prosent bruker mobilen til å sende bilder med MMS, mens kun 23 prosent benytter tjenesten til å sende video- og lydklipp. På dette feltet var det imidlertid store sprik mellom de ulike nasjonene:

 

Frankrike, Sør-Korea og Storbritannia toppet listen over landene som representerer de flittigste MMS-erne. Disse landene kunne vise til henholdsvis 68, 66 og 65 prosent når det gjaldt hvor mange som benytter multimediemeldinger. På jumbo-plass havnet USA, der kun 20 prosent svarte at de bruker MMS.

 

I tillegg endte USA ogsÃ¥ nederst pÃ¥ rangeringen da det gjaldt bruk av mobilkamera – kun 10 prosent svarte at de brukte kamera-funksjonen daglig. 70 prosent av de spurte amerikanerne benyttet ikke mobilkamera i det hele tatt.

 

De flittigste mobilfotografene viste seg å være franskmenn, briter og sør-koreanere; her bruker om lag en fjerdedel mobilkameraet hver dag.

annonse

Les også