Tek.no

Nyhet

Plextor satser på SSD

Ikke bare hiver de seg på et voksende marked, de satser hardt på de nyeste standardene.

8 Feb 2011 13:00

I går kveld tikket en noe overraskende pressemelding inn. Plextor, kjent for sine optiske enheter, kaster seg på SSD-markedet. I likhet med lanseringsrushet vi så de første dagene i januar, er det SATA 6 GB/s-grensesnittet som skal benyttes. Plextor starter med det de kaller M2S-serien.

I første omgang er det tre enheter som er lansert, og som alltid er det den med høyest kapasitet som kan levere de beste hastighetene. Kapasitetene blir 64 GB, 128 GB og 256 GB.

SSD-en benytter Marvells 88SS9174-kontrollbrikke, i likhet med Corsairs nye P3-serien. De nye enhetene skal ha sekvensielle lesehastigheter på opptil 480 MB/s.

M2S-serien skal tilby følgende ytelser:

  • 64 GB: leseytelse på opptil 370 MB/s, og skriveytelse på opptil 110 MB/s
  • 128GB: leseytelse på opptil 420 MB/s, og skriveytelse på opptil 210 MB/s
  • 256GB: leseytelse på opptil 480 MB/s, og skriveytelse på opptil 330 MB/s

Dessverre har vi ikke fått konkret informasjon på IOPS-verdien eller responstiden.

Enhetene bruker såkalt «Instant Restore Technology» fra Plextor som skal gi enhete økt stabilitet. Videre skal et såkalt «Dynamic Wear Leveling»-system øke levetiden til produktet ved å bruke mer effektiv datatildelingsmetode. M2S støtter også Windows 7 TRIM-kommandoen for sletting av data, og den har hurtigminne på 128 MB.

Informasjon om priser og tilgjengelighet for Plextor M2S SSD vil bli kunngjort i mars 2011, men det er allerede fastsatt at den leveres med 3 års garanti fra produsenten.

(Kilder: Plextor, pressemelding)

Les også
Apacer øker utvalget
Les også
Stor økning i ytelse
Les også
Intel lanserer kompakt SSD
Les også
Fortsetter med Sandforce
annonse

Les også