Til hovedinnhold

Norwegian vil ikke ha mobilprat

Norwegian kunne i begynnelsen av året fortelle at alle flyene deres vil få installert utstyr som gjør det mulig å bruke mobilen under selskapets flyvninger. De som fryktet å være ufrivillig deltaker i private samtaler kan nå glede seg over at det ikke blir tillat å snakke i mobilen på flyet.
- Vi skal begrense mobilbruk til surfing på internett og sending og mottak av tekstmeldinger, sier direktør for IT og forretningsutvikling i Norwegian, Hans Petter Aanby til Aftenposten.
Ukjent kostnad
Selskapet hevder kundene ikke ønsker å prate under flyvningene, men at det derimot er et stort ønske om å surfe på nettet, lese e-post og kunne sende og motta tekstmeldinger. Hva tjenesten skal koste vet ikke selskapet.
- Vi kan ennå ikke si hva mobilbruk om bord vil koste. Men installeringen av mobilutstyr om bord på flyene skjer etter hvert som vi får våre nye Boeing 737 800-maskiner. Dessuten skal utstyret også installeres i de flyene i vår nåværende flypark som vi skal kjøpe. I dag leier vi de fleste av disse flyene, sier Aanby videre.
Kommer til vinteren
Selskapet regner med at de skal kunne prøve ut mobilbruk under flyvningene i løpet av høsten. Tjenesten skal være tilgjengelig for passasjerene til vinteren neste år, skriver Aftenposten.
Norwegian kan åpne for at passasjerene også skal kunne snakke i mobilen dersom dette er et sterkt ønske.
EU åpner for mobil
I dag ble det også klart at EU-kommisjonen har godkjent at det er lov å bruke mobiltelefon på fly i Europa. De nye mobilreglene er et viktig steg på veien for at flyselskapene skal kunne tilby mobiltjenester under flyvninger.
EU-kommissær Vivane Reding har advart operatørene mot å ta for høye priser for mobilbruk på fly, skriver CNN.

Mer om
annonse