Til hovedinnhold

Årets beste mobiltelefoner er kåret

Are Thunes Samsonsen

- Valget var enkelt, sier juryleder Einar Eriksen, fagredaktør for Amobil.no. Han har kåret markedets beste mobiltelefoner sammen med redaksjonens faste testjournalister. 

Se kåringen på web-TV nederst i saken

Amobil.no er Norges største mobilnettsted med 75 000 ukentlige lesere (unike brukere i uke 40, kfr. TNS Gallup), mer enn dobbelt så stort som nærmeste konkurrent. En stor nasjonal pris er ifølge Eriksen en naturlig følge av flere år med grundig, kritisk og uavhengig forbrukerjournalistikk og markedsledende tester, som nyter stor respekt og anerkjennelse både hos lesere og leverandører. 

- Prisen er årlig. Det er vår hensikt å etablere prisen som Norges toneangivende kåring av mobiltelefoner, sier Håvard Solheim, forretningsansvarlig for nettmagasiner i Edda Digital.

Årets mobiltelefon

Det er Sony Ericssons imponerende W995 som stikker av med den gjeveste prisen i 2009. 

- Juryen brukte en god del tid på å finne en vinner, men idet vi tok høyde for pris og brukervennlighet ble valget enkelt, sier Einar Eriksen på vegne av juryen. 

Dette sier juryen om Sony Ericsson W995:

Sony Ericsson W995 har et lekkert ytre, samtidig som den imponerer på andre områder. Det er en god mobiltelefon med seiglivet batteri, god skjerm og gode taster, samtidig som den er proppet med teknologi. W995 er en musikkspiller rett ut av esken, har et suverent kamera og har et vell av nyttefunksjoner. Dette gjør den vel verdt prislappen på 4000 kroner for alle som vil bruke mobiltelefonen til mer enn å bare ringe med. Samtidig er den svært enkel å bruke, med sine ryddige og innovative menyer og tradisjonelle taster i stedet for trykkskjerm.

Les hele testen av Sony Ericsson W995 her

Årets musikktelefon

Så bra er W995 at den ikke bare vinner prisen som Årets mobiltelefon, men også tar gullet i kategorien Årets musikktelefon. Slik begrunner juryen denne prestisjefylte kategoriseieren:

Sony Ericsson W995 leverer spesielt sterkt som musikkspiller, og er helt i toppsjiktet uten at du trenger å kjøpe noe tilleggsutstyr. Med 8 GB minnekort i pakken får du plass til 2000 av favorittlåtene dine. Lydkvaliteten i W995 kan hamle opp med langt dyrere musikktelefoner. For de 4000 kronene du må ut med får du ikke bare en musikktelefon, men også en svært god mobil på andre områder - med lekker design, mye teknologi og god brukervennlighet. 

- W995 har alt du kan kreve av teknologi. Og prisen er lav i forhold til hva du får, sier jurylederen. 

Les hele testen av Sony Ericsson W995 her

Årets profftelefon

Nokia tar revansje når Årets profftelefon skal kåres. Juryleder Eriksen ser ikke bort ifra at noen kan bli overrasket over at en telefon i N-serien vinner akkurat denne kategorien. Denne prisen var da også juryens vanskeligste oppgave.

- Det er telefoner som er enda mer avanserte, men N97 har alt en profftelefon skal ha og trenger og er mer brukervennlig enn de mer avanserte telefonene, sier Einar Eriksen.

Dette mener juryen om Nokia N97:

Nokia N97 gir proffbrukere muligheten til å enkelt synkronisere e-post og kalender. Om du mottar Office-dokumenter på e-post kan du uten problemer åpne og redigere disse etter behov. Kalenderen er også enkel i bruk og oversiktlig. Kort sagt har N97 alle de mulighetene en avansert bruker krever. I tillegg har den en stor trykkskjerm som gir deg god oversikt i ditt mobile kontor, og et fulltastatur sørger for at du kan hamre inn e-post i høy hastighet. Vi mener N97 er den profftelefonen som er enklest i bruk. I tillegg har N97 et bedre kamera enn andre telefoner i samme klasse, og har dessuten en rekke underholdningsfunksjoner som en god musikkspiller med standard hodesettutgang og enkel tilgang til Facebook. 

Les hele testen av Nokia N97 her

Årets kameratelefon

Telefonen som ble Årets kameratelefon ble lansert i høst, tett opphunder juryens deadline. Men sent er ofte godt, og for Samsung ble det innertier. Samsung Pixon 12 hadde alt å bevise i konkurransen, men feide inn i tolvte time og tok juryen med storm. 

Dette mener juryen om Samsung Pixon 12:

Samsung Pixon 12 har mobilmarkedets beste kamera. God detaljgjengivelse og lite bildestøy gjør at telefonen har omtrent like gode kamerakvaliteter som et rimelig kompaktkamera, og det er imponerende i en mobiltelefon. Med Pixon 12 kan du faktisk knipse feriebilder som tar seg godt ut i fotoalbumet. Telefonen har også kraftig blits, som gjør at den fungerer utmerket innendørs. Den kan dessuten ta opp video i god kvalitet. Samtidig er Pixon 12 utmerket som mobiltelefon, med lynrask respons og det meste av teknologi under panseret.

Les hele testen av Samsung M8910 Pixon 12 her

Årets innovasjon

Noen mobiltelefoner bare imponerer. Det kan skyldes at de leverer noe ingen andre har gjort, at de bryter ny mark og får konkurrentene til å virke gammeldagse. Årets innovasjon ble HTC Hero, som er årets nyanskaffelse for de som må ligge et hestehode foran. 

Dette mener juryen om HTC Hero:

HTC Hero er basert på Googles nye mobil-operativsystem Android. Operativsystemet er i åpen kildekode og har en rekke utviklingspakker tilknyttet, noe som betyr at utviklere enkelt kan lage programvare til Android. Og det gjør de med stor stil; til Android kan du gjennom den innebygde programvareportalen laste ned musikkprogrammer som Spotify, en rekke kontorprogrammer og et vell av spill. Det meste er gratis eller koster veldig lite. Hero har i tillegg brukergrensesnittet HTC Sense på toppen av Android, noe som gjør det enda enklere og morsommere å bruke telefonen, og du kan skreddersy oppsettet helt etter egen lyst. Hero er kort og godt en vanvittig dynamisk telefon som du ikke blir lei av med det første. 

Les hele testen av HTC Hero

Hva bruker jurylederen selv for tiden?

- HTC Hero!

annonse