Til hovedinnhold

Ny super-iPod fra Apple

Apple lanserte i dag en ny utgave av sin mest kapable mediespiller, iPod Touch. Og med en utsalgspris fra 1890 kroner er dette en svært hyggelig pakke.
Klar for spill
Apple har hatt stor suksess med å fronte iPod Touch som en spillmaskin, og skryter av å ha solgt 1,5 milliard spill- og underholdningstitler siden lanseringen. Dagens nye utgave har en rekke forbedringer som skal gjøre den enda mer kapabel på spillfronten.
Enheten har fått en sylskarp skjerm av samme kaliber som iPhone 4. Med heftige 960 x 480 piksler presset inn på en 3,5 tommers skjerm, er dette sannsynligvis den skarpeste skjermen du finner i noen bærbar enhet i dag.
En ny treveis gyro registrerer bevegelser langs alle akser på en mer presis måte enn forrige generasjon. Enheten har også fått den samme 1 GHz A4-prosesoren som befinner seg i iphone 4, og vil dermed kunne benytte seg av like avanserte spill.


Apple har også lansert Game Center i dag, både for gamle og nye Touch-modeller. Dette er Apples løsning for å spille flere mot hverandre. Her kan du for eksempel invitere venner til å spille et spill sammen med deg, eller finne andre spillere på ditt ferdighetsnivå. Med andre ord mye av det samme som Xbox Live er for Xbox.
Videotelefoni
En annen spennende nyhet er muligheten til å føre videosamtaler med andre eiere av iPod Touch og iPhone 4. Samtalene føres over WiFi-nettet ved hjelp av Apples egen FaceTime-teknologi. Du trenger ikke et telefonnummer, og bruker heller epostadressen og din Apple ID.
Doble kamera foran og bak gjør at du både kan filme det som skjer foran og bak deg. Kameraene kan også knipse stillbilder og ta opp video i HD, med oppløsninger helt opp til 720p.

Tynnere enn iPhone

Designmessig ligner iPod Touch på iPhone 4, men den er faktisk hakket tynnere med sine 7,2 millimeter.

Mp3-spileren har en utsalgspris på 1890 kr for den minste utgaven på 8 GB, og kan også kjøpes i versjoner på 32 GB (2490 kr) og 64 GB (3920 kr).

Her kan du se Apples video av nye iPod Touch.

Mer om
annonse