Tek.no

Nyhet

Get utvider filmtilbudet sitt

Ole Henrik Johansen
23 Juni 2010 12:37

Bare for et par tiår siden var kanalutvalg, filmer og serier nokså begrenset. I dag kan du boltre deg i alle slags kanaler og se det som interesserer deg mest.

Problemet er ofte å få med seg alle serier og filmer, da de for eksempel overlapper med andre favorittepisoder eller sosiale aktiviteter.

Som Get-kunde med enten Canal + Total- eller Filmpakke kan du nå se episoder og filmer du har gått glipp av.

En del av Filmleietjenesten

Fikk du ikke med deg favorittserien som ble sendt på en av de nevnte kanalpakkene, kan du nå gå inn i Filmleietjenesten til Get og se disse i dag.

– Gikk du glipp av en film eller episode av favorittserien, er det bare å gå inn på Filmleie-tjenesten og se den når det passer deg. Du kan selvfølgelig stoppe, pause og spole episoden eller filmen som på en vanlig DVD, sier produktdirektør Tom Jahr i Get.

Varierende varighet

Selv om du nå kan se episodene når det passer deg, må du fortsatt ikke drøye det alt for lenge. Det er nemlig varierende hvor lenge episodene blir liggende i Filmtjenesten, avhengig av hvilke rettigheter Canal+ har for de forskjellige seriene/filmene.

- Hvor lenge filmer og serier blir liggende på Filmleietjenesten avhenger av hvilke rettighetsavtaler som ligger til grunn. I enkelte tilfeller kan hele serier bli liggende, mens i andre tilfeller er det kun de 4-5 siste episodene av andre du får se, forklarer Øyvind Husby i Get.

Viasat tilsvarende på parabol

Dersom du ikke har kabelmulighet fra Get og ønsker deg muligheten til å se serier og filmer når det passer deg, har Viasat tilsvarende en tjeneste på parabol.

Her kan du via Video on Demand-tjenesten (VOD) se programmer og serier som har blitt sendt på TV3, Viasat 4 og TV1000-kanalene.

Hva med Canal Digital?

Get har levert VOD-tjeneste siden 2008, mens Canal Digital på sin side har sagt at de vil komme med tjenesten. Men det er ennå uklart når tjenesten er klar til bruk.

- Vi har ikke noen dato for når VOD-tjenesten er på plass, forklarer Kenneth Tjønndal-Pettersen i Canal Digital.

annonse

Les også