Til hovedinnhold

Windows 10 kommer i juli

AMDs toppsjef forsnakket seg under en telefonkonferanse.

Toppsjefen for prosessor- og skjermkortprodusent AMD, Lisa Su, har uten å tenke seg om etter all sannsynlighet avslørt tidspunktet for når Microsoft planlegger å slippe sitt nyeste operativsystem, Windows 10, på markedet.

Det var under spørsmål– og svar-runden med investorer og presse, i etterkant av selskapets budsjettfremleggelse hvor AMD la fram svært skuffende tall, at Su forsnakket seg kraftig:

– Kommer i juni

– Vi tar også i betraktning Windows 10-lanseringen i slutten av juli og virkningene dette vil ha på «back to school»-sesongen [..] fortalte hun til overraskede lyttere, på et spørsmål som sannsynligvis ba henne fortelle om forutsetningene for vekst og bedre tider.

Carrizo, sammen med Windows 10, gir AMD håp for fremtiden. Foto: AMD

AMD har lenge slitt med synkende resultat, både mot et svært sterkt Intel på prosessorfronten men også mot skjermkortgiganten Nvidia.

AMD håper Windows 10 kan skyte fart i et labert bærbarmarked, hvor selskapet satser hardt, samt at introduksjonen av Carrizo og Carrizo-L – en helt ny prosessorarkitektur med sterk innebygget grafikk.

Godt informert

AMD og Su er selvsagt godt informert om lanseringsvinduet til Microsoft, men selv om det hun nå har fortalt stemmer er det likevel lite trolig at hun får Microsofts Satya Nadella på nakken. Det har nemlig i lang tid vært klart at Windows 10 skulle komme «til sommeren» i 190 land.

Windows 10 er nå inne i en beta-fase, hvor alle som ønsker det kan være blant de første til å prøve nye funksjoner og se operativsystemet i aksjon før det lanseres.

Tek har selvsagt prøvd alle Windows 10 betaene:
Vi likte det fra første øyeblikk (Del 1) »
Ny nettleser og bedre apper bare forsterket inntryket (Del 2) »

(Kilde: SweClockers)

Les også
Derfor valgte Microsoft å gjøre Windows 10 gratis
Les også
Microsoft kutter nesten 8000 stillinger
Les også
Microsoft finpusser Windows 10-beta
Les også
Endelig er Windows 10-datoen klar
Les også
Her er alle Windows 10-versjonene
Les også
Intel har lansert ny 18-kjerners Xeon-prosessor
Les også
Skepsis til Microsofts «gratismodell»
Les også
Alt i Exchange 2016 kommer til skyen først
Les også
Skal Samsung kjøpe AMD?
Les også
Denne nye AMD-brikken skal gi bedre spillgrafikk
Les også
Vi liker Windows 10 allerede
annonse