Til hovedinnhold

Dette skal være verdens minste minnepinne på 128 GB

Og SanDisk har også lansert sin første pinne på 256 GB.

I IT-verdenen pågår det kontinuerlig et kappløp om å krympe dingsene mest mulig, noe som også gjelder minne. I en fersk pressemelding har den kjente flashminne-produsenten SanDisk nå dratt sløret av en en ny lagringsdings for dem som foretrekker det ekstra smått.

Selskapets nye USB 3.0-baserte minnepinne er nemlig ikke større enn tuppen på fingeren din – og skilter samtidig med en lagringsplass på respektable 128 GB. Asus kaller minnepinnen for verdens minste i sitt slag.

SanDisk har også lansert en ny pinne i «Ultra»-serien på hele 256 GB. Foto: SanDisk

På størrelse med en 50-øring

Produktet inngår i den såkalte «Ultra Fit»-serien av USB 3.0-minnepinner fra SanDisk, som fra før av bød på maksimalt 64 GB. Den nye 128 GB-pinnen har, som de andre i serien, ytre dimensjoner på beskjedne 19,1 mm x 15,9 mm x 8,8 mm, som er omtrentelig samme størrelse som den utgåtte 50-øringen.

Med 128 GB lagringsplass har pinnen ifølge SanDisk nok plass til å romme rundt 16 timer med full HD-video. Ultra Fit-serien leverer ellers lesehastigheter på maksimalt 130 MB per sekund.

Slipper også sin første 256 GB-pinne

Dette er imidlertid ikke den eneste USB-relatert nyheten SanDisk har i ermet. Selskapet avduket nemlig i samme slengen sin aller første USB 3.0-minnepinne med en lagringsplass på hele 256 GB.

Denne pinnen tilhører SanDisks «Ultra»-serie, og er naturlig nok noe større enn den overvente serien, med ytre dimensjoner på 56,8 mm x 21,3 mm x 10,8 mm. Lesehastigheten på denne serien er på 100 MB per sekund.

Den nye 128 GB-minnepinnen i Ultra Fit-serien får en veiledende utsalgspris i USA på 120 dollar, og Ultra-pinnen med en lagringsplass på 256 GB skal ha en veiledende pris på 200 dollar. Norsk pris og tilgjengelihet er ennå ikke kjent.

Nå kommer det en ny overføringsstandard til PC-er: Thunderbolt 3.0 smelter sammen USB Type C og Thunderbolt »

Les også
Her er Lenovos nye «pinne-PC»
Les også
Her er den nye superporten som kommer i din neste PC
Les også
Google lanserer pinne-PC som kan plugges rett inn i TV-en
Les også
USB-C: Thunderbolt og Lightnings endelikt?
annonse