Tek.no

Nyhet

Samsungs kurvede lekkerbisken kan bli vanskelig å få tak i

Det ser ut som du må kaste deg rundt om du vil sikre deg Galaxy S6 Edge-modellen.

Espen Irwing Swang, Tek.no
10 Apr 2015 08:53

Samsungs kommende flaggskipmobil Galaxy S6 er nå like om hjørnet og har allerede rukket å bli en svært populær mobil. Nettopp derfor kommer det kanskje ikke som en stor overraskelse at Samsung nå ser ut i å få problemer med å møte etterspørselen, i alle fall når det gjelder den dyreste utgaven.

Som nyhetsbyrået Reuters melder uttalte Samsung nylig at det sannsynligvis vil oppstå en mangel på den buede versjonen av telefonen, Galaxy S6 Edge. Uttalelsene stammer fra Samsungs mobilsjef J.K. Shin, som snakket på et pressearrangement i Sør-Korea nylig.

Vanskeligere å produsere

Shin sa at Samsung ikke vil være i stand til å holde tritt med etterspørselen i den «nære fremtid» på grunn av at Galaxy S6 Edge er vanskeligere å produsere enn den vanlige versjonen med flat skjerm.

De buede kantene på Samsung Galaxy S6 Edge gjør den litt mer vrien å lage. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

En analytiker fra selskapet HMC Investment supplerte disse opplysningene ved å peke på at en rekke forhandlere visstnok nå er i ferd med å endre bestillingene sine for å få tak i flere Edge-modeller. Analytikeren mener etterspørselen mest sannsynlig vil bli større enn tilbudet hele resten av året.

Det vil også trolig innebære at prisene vil synke i et tregere tempo, noe som riktignok er bra for inntjeningen til Samsung, men ikke like positivt for forbrukerne. S6 Edge er som kjent en relativt kostbar mobiltelefon, med en startpris i Prisguide på 7800 kroner for versjonen med 32 GB lagringsplass.

Rekordmange forhåndsbestillinger

Samsung selv har ikke offentliggjort antallet forhåndsbestillinger av Galaxy S6-modellene, men det er kjensgjerning at telefonene er svært populære. I midten av mars kom det frem at rundt 20 millioner S6-telefoner og fem millioner S6 Edge-modeller er blitt forhåndsbestilt, noe som samlet sett skal være ny rekord for Samsung.

For en ukes tid siden kunne vi dessuten melde at et av de viktigste markedene, USA, har kastet seg over mobilen med over dobbelt så mange forhåndsbestillinger av S6 som av den forrige toppmodellen Galaxy S5. Analytikere har videre anslått at det vil bli solgt hele 55 millioner eksemplarer av S6-modellene innen utgangen av 2015. Hvorvidt dette slår til gjenstår selvsagt å se.

Her i Norge selges Edge eksklusivt hos Telenor den første måneden.

Samsung Galaxy S6 Edge har ikke bare buet skjerm: Den tåler også overraskende harde påkjenninger »

Les også
Her blir Galaxy S6 overkjørt med vilje
Les også
Hvor mye juling tåler egentlig Galaxy S6 Edge?
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
Les også
Samsungs neste toppmobil er allerede blitt en kjempehit
Les også
Alt du trenger å vite om Galaxy S6 på tolv punkter
Les også
På søndag kommer Galaxy S6 i to versjoner
Les også
Nye bilder «avslører» Galaxy S6
annonse

Les også