Til hovedinnhold

Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans

«The Next Gear» får flere og bedre navigeringsmuligheter.

Samsung / Shutterstock

Samsung har syslet med smartklokker noen år nå, og med modellen Samsung Gear S har de demonstrert at de både vil og kan.

Nylig ble det også klart at elektronikkjempen jobber med å utvikle en rund smartklokke. Dette er ikke noe nytt – LG har vært der lenge med sin G Watch R – men Samsung ser også ut til å hente litt inspirasjon fra måten Apples smartklokke fungerer på.

Vår sniktitt: Apple Watch >>>

I dokumentasjonen til utviklerverktøyet (SDK-en) Samsung har sluppet for klokka er det nemlig klart at man skal kunne styre den med mer enn bare touchskjermen. For der Apple Watch-brukere kan benytte kronen på siden av urkassen til å navigere i apper, ønsker Samsung at det skal gå an gå gjøre slikt med smartklokkas roterbare urkrans (bezel).

Foto: Samsung

Ved å bevege på kransen, kan du da eksempelvis bla i lister eller zoome inn og ut av bilder – en stor fordel ettersom smartklokkene jo er utstyrt med ganske små skjermer og du da ikke ønsker at fingrene skal være i veien.

Av andre interessante ting kan det være snakk om å eksempelvis justere lydstyrke eller angi tall og bokstaver.

360 x 360 piksler

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Foruten dette skal «The Next Gear» – også kjent som «Project Orbis» – ha mobildatatilkobling over 2G, foruten GPS, akselerometer, gyroskop, trykksensor, magnetometer og pulsmåler. Trådløs tilkobling via Wi-Fi og Bluetooth er det selvfølgelig også muligheter for.

Metallklokkas urskive er som nevnt sirkulær og skjermen er på 1,18 tommer. Denne består av 360 x 360 piksler, som på denne størrelsen skal bety noe slikt som en oppløsning på 305 PPI.

Må involvere utviklerne tidlig

At Samsung med dette kanskje avslører litt mer om den nye smartklokka enn de ønsker får de bare leve med. For med tanke på alle appene som på kort tid har dukket opp til Apple Watch, er de nødt til å få med utviklerne fra et tidlig tidspunkt.

Vi vet ikke om Samsungs neste Gear vil se slik ut, eller om det bare er en generisk illustrasjon. Foto: Samsung

En annen ting som er klart er at Samsung heller ikke kan belage seg på drøssevis av ferdiglagde apper, da Googles smartklokkeoperativsystem Android Wear kun støtter berøringskjerm og en enkelt knapp, og således ikke kan benyttes med en dreibar krans.

For å få full frihet når det kommer til design, er altså Samsung nødt til å satse videre på sitt eget Tizen OS, som de også har brukt på de seneste smartklokkene sine.

Ønsker seg åpne standarder:
Slik ser Samsung for seg din teknologihverdag i 2020 >>>

(Kilde: The Verge)

annonse