Nyhet

Tesla skal gjøre det ekstra vanskelig å gå tom for strøm på kjøreturen

Det skal en ny programvareoppdatering sørge for.

En av ulempene med elektriske biler er at ladestasjoner ennå er langt fra like utbredte som vanlige bensinpumper, og derfor er angsten for å gå tom for strøm noe som fort kan plage folk som kjører elbiler. Nå har det imidlertid dukket opp en løsning som i alle fall skal bidra til å berolige nervøse Tesla-eiere.

På det offisielle Tesla-forumet kan man nemlig lese at den kommende programvareoppdateringen til Tesla Model S skal inneholde flere nye funksjoner som forhåpentligvis skal gi eierne den nødvendige sinnsroen. Oppdateringen kommer senere denne måneden.

Advarsler og smart ruteplanlegging

Det er de to nye funksjonene «Range Assurance» og «Trip Planner» som skal sørge for at det heretter blir trygt å legge ut på lange reiser med Tesla. Range Assurance-funksjonen fungerer ved at den kontinuerlig overvåker bilen og bilens posisjon, og gir eieren advarsler dersom vedkommende er i fare for å bevege seg utenfor rekkevidden til pålitelige ladestasjoner.

Oppdateringen tar ladestasjoner med i ruteplanleggingen. Foto: Tesla

Når man får disse advarslene vil bilen gi deg en liste med ladestasjoner som fremdeles er innen rekkevidde basert på hvor mye strøm man har igjen, og leder deg deretter til stasjonen du velger via navigasjonssystemet.

Trip Planner fungerer på sin side ved at bilen automatisk legger kjøreruten langs passende ladestasjoner når du velger en destinasjon, dersom strekningens lengde vel å merke tilsier at du trenger opplading underveis. Trip Planner vil også hjelpe deg med å finne den ruten som gir minst mulig kjøring og dermed ladetid, og i tillegg vil Trip Planner-appen gi deg beskjed når du har ladet nok til å fortsette turen.

Nye sikkerhetsfunksjoner

I tillegg til disse funksjonene kommer den nye oppdateringen også med et knippe nye sikkerhetsfunksjoner, blant annet en forbedret kjøreassistentfunksjon som skal være i stand til å forutsi og reagere på potensielt farlige situasjoner på en «intelligent» måte. Det er ikke helt klart hvordan denne fungerer.

Ellers byr den nye Tesla Model S-oppdateringen også på automatisk nødbremsing, som innebærer at bremsene aktiveres av seg selv for å redusere skadene ved en uunngåelig frontkollisjon. Nødbremsingen vil deaktiveres når føreren trykker på gasspedalen/bremsen eller svinger hardt med rattet.

Et nytt blindsonevarslingssystem er også på plass, som både vil gi sjåføren visuelle signaler og vibrasjoner i rattet dersom en annen bil befinner seg farlig nær i blindsonen. Flere detaljer om den nye oppdateringen finner du på Tesla-forumet.

Tesla blir stadig mer avansert: Slik er den nye, teknologispekkede utgaven av Tesla Model S »

(Via Cnet)

Les også
Hackere tok kontroll over Tesla Model S
Les også
BMW vil gjøre gatelysene til ladestasjoner for elbiler
Les også
Selskapet som bygger Apples produkter skal begynne med elektriske biler
Les også
Snart kan det bli dyrere å kjøpe elbiler
Les også
Tesla Model S P85D: Slik er den helt nye og teknologispekkede Tesla Model S
Les også
Bli med inn i den nye Teslaen
annonse