Tek.no

Nyhet

Hvor mye ville en ekte Jurassic Park kostet?

Vi kan jo låne litt av «oljefondet» ...

Universal
17 Juni 2015 18:00

Spillefilmen Jurassic World debuterte på kino forrige fredag, og knuste samtidig billettinntektrekordene i løpet av åpningshelgen. Som i originalen Jurassic Park fra 1993, er handlingen lagt til en fiktiv fornøyelsespark som huser forskjellige typer levende dinosaurer.

Selv om vi foreløpig ikke har forsøkt å klone frem forhistoriske dinosaurer i virkeligheten, er det ikke lenger en helt utenkelig tanke at vi kan få det til med morgendagens teknologi. I så fall kunne muligens en ekte Jurassic Park – eller Jurassic World – blitt til virkelighet.

Men hva ville en slik utopisk fornøyelsespark egentlig koste? Nå har nettstedet Movieclips.com regnet det ut, og de presenterer svaret i en ny YouTube-video, skriver Mashable.

De har kommet frem til at det ville kostet 23 432 400 000 dollar – altså 182,3 milliarder kroner – bare å bygge parken. I tillegg ville driften koste anslagsvis 11,9 milliarder dollar (92 milliarder kroner) i året.

Med andre ord er det tvilsomt om det ville vært lønnsomt å investere i en slik park, dersom vi faktisk hadde klart å klone dinosaurer. Ikke minst spørs det om det ville vært forsvarlig å slippe løs de forhistoriske dyrene, selv på en egen øy. Det er jo en grunn til at ikke alt går etter planen i Jurassic-filmene ...

Her ser du hvordan Movieclips.com har kommet frem til tallene:

Ingen annen film har hatt en bedre åpningshelg enn dinosaurfilmen
Jurassic World knuste kino-rekorden »

(Kilder: YouTube via Mashable)

Les også
Se et nytt glimt fra Jurassic World
annonse