Nyhet

3D-lyd gir realistiske mobilsamtaler

Det er japanske NTT Docomo som nå slipper detaljer om sin nye lydteknologi for mobilsamtaler. Ifølge den japanske operatøren skal du heretter ikke bare høre hva samtalepartneren sier, men du skal også hør hvor personen befinner seg i forhold til mobiltelefonen.

Japanerne hevder dette vil gjøre at vi får en mer virkelighetsnær oppfatning av samtalen, ettersom vi vil kunne skille fra hverandre stemmer og bakgrunnslyder ut fra hvor de kommer fra, skriver I4U News.

Teknologien skal gi en realistisk ansikt-til-ansikt-opplevelse under mobilsamtalen.

Konferanse

Men teknologien er antakelig best egnet forkonferansetelefoni og spill der flere deltar. Evnen til å oppfatte hvor en lyd kommer fra kan gjøre det enklere å skille flere deltakere fra hverandre og gjøre samtalen mer forståelig.

Hvordan teknologien fungerer sier meldingen ikke noe om. Om vi snakker med en person, og denne snur seg med telefonen mor øert - vil det ikke da høres ut som om det er vedkommendes omgivelser som snurrer rundt? Det får vi muligens svar på senere i uken, når NTT Docomo demonsterer teknologien under Wireless Technology Park 2009.

Les også
Lynkjapp trådløs filoverføring
Les også
Det beste og verste fra mobilmessa
annonse