Til hovedinnhold

De beste programmene til iPhone og Mac

Det var storstilt samling i San Francisco i går kveld da Apple arrangerte Apple Design Award 2009 og inviterte til kåring av årets beste programmer for iPhone og Mac. 65 dommere kom sammen for å gi ut 10 priser, og dette er programmene du bør se nærmere på.

Programmer for iPhone

Applikasjoner til iPhone og iPod har det blitt en del av etter hvert, men det er ikke alltid like enkelt å skille mellom gull og gråstein. Heldigvis har Apple selv gjort jobben for deg og dette mener de selv er årets beste applikasjoner til iPhone og iPod.

MLB at bat 2009

MLB at bat 2009 er en baseballapplikasjon hvor fans kan få statistikk og informasjon om hvordan det går med deres favorittlag i den amerikanske serien. Applikasjonen gir også tilgang til videoklipp og direkte lyd fra stadion.
Ifølge juryen er dette en høyst innovativ og velfungerende applikasjon som bør være et forbilde for alle andre sportsapplikasjoner. Kanskje vil det dukke opp en lignende applikasjon for den norske serien om ikke alt for lenge? Applikasjonen koster 55 kroner, men fins også i en gratisutgave med noe mindre funksjoner.
Du kan lese mer om denne applikasjonen her.

Postage v1.0
Postage er en iPhone-applikasjon som enkelt lar deg sende hjemmelagde postkort via mail til familie og venner. I postkortene kan du sette inn dine egne bilder tatt med iPhone og du kan velge mellom over 50 forskjellige design ifølge utviklerne selv. Det spørs likevel om dine bekjente vil sette like mye pris på dette som et ekte fysisk kort fra ferien.


Juryen berømmer utviklerne for brukervennlighet og vel gjennomført bruk av forskjellige funksjoner i iPhone. Applikasjonen koster 29 kroner for brukere fra Norge.
Her kan du lese mer om Postage.

Topple 2

Topple 2 er et enkelt spill for iPhone og iPod hvor du rett og slett skal stable klosser. Programmet tar i bruk den trykksensitive skjermen og bevegelsessensoren for å la deg få full kontroll over byggingen. Dette betyr derimot ikke at utfordringen er enkel. Spillet kan også spilles med venner.
Juryen mener spillet er en fantastisk oppfølger og bruker Apples spilleres muligheter på en fremragende måte. Applikasjonen koster 17 kroner hos iTunes Store.
Her kan du lese mer om Topple 2.

Wooden Labyrinth 3D

Topple 2 var ikke det eneste spillet som ble fremhevet i kåringen. Spillet Wooden Labyrinth 3D ble kåret som den beste studentapplikasjonen. I dette spillet skal du i velkjent stil trille kuler gjennom en labyrint, noe som kanskje de fleste vet er lettere sagt enn gjort.


Spillet er et fantastisk eksempel på et studentprosjekt mener dommerne og de berømmer grafikken i spillet som får brettet nærmest til å hoppe ut av skjermen. Applikasjonen har en pris på 21 kroner, men kommer også i en gratisversjon med færre brett.
Her kan du se video av applikasjonen.

Tweetie

Tweetie er en velkjent applikasjon for alle iPhone-eiere som er aktive på mikrobloggtjenesten Twitter. Dette er rett og slett en applikasjon for å sende ut meldinger på Twitter og samtidig ha oversikt over hva andre skriver, og den fungerer meget bra skal vi tro responsen.
Juryen mener dette programmet, i likhet med sin navnebror for Mac OS X, viser hvordan en kan ta i bruk tilgjengelig teknologi på en fantastisk måte. Applikasjonen koster 17 kroner.

Her kan du lese mer om denne applikasjonen.

Programmer for Mac

For Mac-brukere fins det også en rekke godbiter som har kommet den siste tiden. Dette er programmene juryen i San Francisco likte best.

Billings 3

Billings er et program som holder orden på dine regninger og fakturaer som navnet tilsier. Programmet er utviklet for små bedrifter og også enkeltmannsforetak slik at det blir enklere å holde orden på økonomien. Programmet kan også benyttes for å sende ut regninger til klienter, så her er det faktisk penger å tjene.
Juryen mener programmet er formidabelt i sin bruk og vil gjøre hverdagen enklere for småbedrifter slik at disse kan spare både tid og penger. Programmet er foreløpig kun for Mac, men det er også en applikasjon for iPhone på vei.
Her kan du lese mer om programmet Billings.

BoinxTV

BoinxTV er programmet for deg som alltid har drømt om å skape din egen TV-kanal. Via dette programmet kan du skape og sette sammen ditt eget show som så kan tas opp eller streames rett på nett. Programmer støtter flere kameraer dermed kan du få en ekte TV-følelse ved å bytte mellom webcamera og digitalkamere og tilbake igjen. Programmet har også støtte for avansert grafikk.


Juryen mener programmet er et perfekt eksempel på hva som er mulig med Mac OS X, og det setter lista høyt for lignende utviklinger.
Her kan du lese mer om hvordan du kan skape din egen TV-kanal med Mac.

Things

Things er programmet som rett og slett hjelper deg å holde orden på livet ditt. Dette er en avansert kalender hvor du kan sette opp lister med hva som må gjøres, planlegge dagene dine og få enkelt tilgang til mail og chat.
Juryen mener programmet er svært velfungerende og liker spesielt at det kan synkroniseres mellom Mac-maskin og iPod og iPhone.
Her kan du lese mer om Things.

Versions

Versions er et verktøy for Mac skapt av og for utviklere. Dette er rett og slett et program som holder orden på dine koder mens du programmerer på Mac.


Juryen mener programmet er et herlig eksempel på programvare utviklet med et enkelt og spesifikt formål.
Her kan du lese mer om Versions.

Fontcase

Fontcase ble kåret til beste studentutviklede program for Mac. Programmet er utviklet for at designere kan holde orden på fonter de benytter mens de gjør layout på Mac. Slik du kan tagge bilder i iPhoto kan du her tagge fonter du tar i bruk.
Juryen mener programmet vise hva slags muligheter, dybde i design og funksjonalitet og systemintegrasjon som kan komme ut av et studentprosjekt.
Her kan du lese mer om Fontcase.

Hos Apple kan du lese mer om gårsdagens kåring.

Mer om
annonse