Til hovedinnhold

Nærmer seg nytt mobilbonanza

For i løpet av årets tre første måneder gikk det trådt for mobilprodusentene. Blant annet sank salget drastisk i denne delen av verden for første gang siden slike målinger ble startet.
Riktignok gikk det globale salget oppover, men i Vest-Europa sto det dårlig til. Ting tydet på at økonomisk nedgang og mettede markeder førte til at mobilkjøp ble satt på vent. Spesielt Sony Ericsson hadde det tøft, som verken vokste eller sank på global basis i forhold til året før.
Nå ser det imidlertid ut til at det har snudd igjen.
Ser frem til økning
Den globale markedssjefen i Sony Ericsson, James Marshall, hevder nemlig at det vil bli en 10 prosents økning sett på året som helhet, skriver Mobil.
- Vi hadde en noe tregere innledning på året på grunn av en økonomisk nedgang i Vest-Europa og på grunn av overproduksjon i slutten av 2007. Men det var bare et kortsiktig fenomen, sier Marshall.
Er de på vei opp?
Han hevder nå at prognosene for andre halvdel av 2007 er sterke. Det samme er prognosene for andre kvartal, som vi snart er ferdig med nå.
Etter at målingene fra første kvartal var gjennomført falt Sony Ericsson fra fjerde- til femteplass på den globale salgsstatistikken. Nå skal imidlertid salget ha snudd og selskapet håper å ta innpå konkurrentene igjen.

Mer om
annonse