Tek.no

Nyhet

Mann angrepet på åpen gate

Årsak? Han hadde på seg Google Glass.

Montasje: Shutterstock/Teknofil.no
14 Apr 2014 11:30

Da journalisten Kyle Russel i San Francisco i USA var på vei hjem fra jobb, opplevde han noe han aldri hadde trodd. Ut av det blå hørte han en kvinne rope «Glass!», og bare et øyeblikk senere hadde en kvinne i 20-årene revet av hans dyre Google-briller og løp nedover gaten.

Russel og to kamerater løp etter henne, men i stedet for å klare å fange og stoppe henne, endte det hele med at hun kastet brillene ned på asfalten før hun kom seg unna.

Ifølge Russel fungerer ikke lenger 9000-kronersbrillene som de skal, og reagerer verken på berøring eller stemmestyring.

Sint lokalbefolkning

Så, hva var det som fikk den ukjente kvinnen til å gå amok? Ingen vet, men Russel er ikke i tvil om at hun var ute etter å ødelegge brillene, ikke å stjele dem.

- Måten hun ropte Glass på fikk det til å virke som hun ville ødelegge, ikke stjele, men det kan hende jeg er farget av øyeblikket, forteller Russel til nettstedet Mashable.

Mange i San Francisco har vært skeptiske til Googles enorme vekst de siste årene. Hver eneste dag tar tusenvis av Google-ansatte bussen til jobb i egne Google-busser, som frem til nylig fikk lov til å stoppe på offentlige bussholdeplasser. Dette, kombinert med økte boligpriser og skepsis rundt Google Glass, skal ha ført til mye misnøye blant San Francisco-befolkningen, forteller Russel.

Det er ikke bare Google Glass-brukere er i fare:
Street View-sjåfør ble angrepet av en hel landsby »

(Kilde: Mashable)

annonse

Les også