Nyhet

Norsk Dropbox-alternativ får automatisk bildebackup

Jotta lokker med ekstra lagringsplass i ny iPhone-app.

Det norske selskapet Jotta er på langt nær like kjent som skytjenestene Dropbox eller Microsoft SkyDrive, men selskapet tilbyr mange av de samme løsningene – blant annet en mobilapp som gir tilgang til filer du har lagret på PC-en eller Mac-en.

Les også: Denne gir deg den egen, mobile «nettsky»

Nå har selskapet kommet med en oppdatering av iPhone-appen som automatisk kan laste opp bilder og videoer du tar med mobilkameraet. Tilsvarende funksjonalitet finner vi også i blant annet Dropbox, Skydrive og i Google Plus-appen.

Med bildeopplasting skrudd på vil bilder du tar bli lastet opp til Jottacloud-kontoen din automatisk over Wi-Fi eller mobilnettet. Som standard tillates opplasting kun via Wi-Fi, slik at du skal slippe overraskelser på mobilregningen.

Deling av filer

Den nye appen lar deg også dele filer og kataloger med andre, og via mobilen får du tilgang til filer du har lastet opp via Jotta-klienten på PC-en. Det er også forhåndsvisning av dokumenter direkte fra appen.

Alle som skrur på bildeopplasting får 10 GB ekstra lagringsplass, i tillegg til de 5 GB man får gratis ved registrering. Vil du ha mer lagringsplass, må du betale for det – enten 10 kroner i måneden per mobil enhet for ubegrenset lagring, eller ved å kjøpe pakker på 20, 50, 100 eller 500 GB for et ubegrenset antall enheter. Ubegrenset lagring fra PC-er koster 49 kroner i måneden. Du finner appen her.

Jotta gjør for øvrig et poeng ut av at dataene ligger kryptert og lagret på servere i Norge, og at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA ikke overvåker noe av det de gjør.

Vårt søsternettsted Hardware.no har vært og besøkt Jotta, det kan du lese mer om her:

Får inn 4 500 000 nye filer i døgnet » (krever Tek Ekstra-medlemsskap)

Les også: Dropbox-app har blitt ny på iPhone og iPad

Les også
Her får du billigst skylagring
Les også
Nå har Microsoft sluppet OneDrive
Les også
Trådløs disk og kortleser til mobilen
Les også
Dropbox-app har blitt ny på iPhone og iPad
Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
Dropbox-appen til iPad og iPhone er blitt bedre
annonse