Til hovedinnhold

Nå kommer Tesla på norsk for første gang

Siste oppdatering åpner opp for norsk språk.

Tesla har nylig sendt ut en oppdatering til bilene sine, som inneholder en håndfull nye endringer og forbedringer.

Kanskje morsomt av alt for oss i Norge, er at grensesnittet for første gang kan endres til norsk.

I tillegg, som vi får opplyst av Tesla Norges kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland, vil Teslas biler også få støtte for raskere lading fremover. Der effekten tidligere toppet seg på 120 kW, er det nå økt til 150 kW.

– Det er ikke akkurat noen sinnsyk forskjell, men det vil absolutt være merkbart for alle som lader på en superlader, sier Roland til tek.no.

Bare USA og Kina over Norge

Det er i oppdatering «2019.32» at den norske språkpakken er inkludert. Tesla har solgt bilene sine i Norge helt siden 2012, men det skulle altså drøye syv år før de oversatte operativsystemet til norsk.

Det har neppe stått øverst på prioriteringslisten, men når det bare er to andre land over oss på salgslistene – hjemlandet USA og milliard-landet Kina – var det kanskje på tide.

Vi har fortsatt ikke fått bekreftet fra Tesla Norge om språkpakken også inkluderer stemmeassistenten i bilen, som lar deg styre musikkavspilling og navigasjon. Vi oppdaterer saken så fort vi vet noe mer om dette.

Programvareoppdatering til bilnøkkelen

I tillegg til norsk språk har 2019.32-oppdateringen også noen andre nye ting å by på. Blant annet skal den by på bedre kjøredynamikk til de nyeste variantene av Model S og Model X, som er utstyrt med de nye Raven-motorene.

De nye motorene som kom tidligere i år lignet med på de brukt i Model 3, og skulle by på økt rekkevidde, akselerasjon og motorkraft.

Tesla slipper også ny og forbedret programvare til Model S-bilnøkkelen. Oppdateringen skal blant annet by på bedre sikkerhet, noe som kanskje kan forhindre ting som Tesla-tyveriet som ble gjennomført på 30 sekunder.

For å oppdatere nøkkelen er man nødt til å legge den et spesifikt sted i midtkonsollen i bilen, hvor den kan hente inn ny programvare trådløst via bilens nettilkobling.

Tesla kan snart få hard konkurranse fra Tyskland:
Så mange har forhåndsbestilt Porsche Taycan

annonse