Nyhet

Ioniq blir et nytt, eget bilmerke

Hyundai lar elbilmerkevaren få selvstendighet.

Fra venstre til høyre: Ioniq 6, Ioniq 7, Ioniq 5.

Hyundai har i flere år hatt en bilmodell kalt «Ioniq», som har vært tilgjengelig som enten plug-in-hybrid eller ren elbil. Nå spinner selskapet av denne delen av merkevaren sin ut til et helt eget bilmerke, melder Engadget. Navnet på bilmerket er, ikke overraskende, «Ioniq».

Selskapet skal i første omgang ha tre rene elbiler planlagt, med navnene Ioniq 5, Ioniq 6 og Ioniq 7. Førsnevnte skal komme i 2021, mens de to andre skal lanseres i henholdsvis 2022 og 2024.

Biltypene det er snakk om er en crossover (Ioniq 5), en sportsbil (Ioniq 6) og en SUV (Ioniq 7). Ioniq kommer inn i et etter hvert tett elbilmarked med stadig flere store aktører som kjemper om beinet.

Engadget sammenligner det nye undermerket til Hyundai med Polestar, som er deleid av Volvo.

Designet kan sees i toppbildet i saken, men merk at dette er konseptbilder og ikke ferdig design. De endelige bilene vil nok derfor se noe annerledes ut.

Oddetall for crossover, partall for sedan

Det er flere tall Ioniq enda ikke har utnyttet, så det ligger vel i kortene at det fort kan bli flere modeller enn de som allerede har blitt annonsert. I så fall kan det være greit å vite at det er orden i systemet, og at alle oddetallsmodeller (som Ioniq 5) er crossover-varianter, mens alle partallmodeller er sedaner.

Alle bilene skal bygges på samme platform som Kias elektriske biler: E-GMP. Denne platformen er utviklet av Hyundai selv, og har det elektriske drivverket plassert under gulvet slik at det ifølge selskapet skal bli god plass innvendig.

Ioniq bedyrer også at det skal være svært smart oppkobling på innsiden av bilen til ulike smarte enheter, at setene skal være svært tilpassbare og at infotainmentsystemet skal være «enkelt, intuitivt og ergonomisk designet». Om det faktisk blir det, gjenstår jo å se.

Dagens modeller med Ioniq-navnet vil for øvrig fortsettes å selges separat. Vi får vite mer om Ioniq-merkevaren og de nye bilene det kommende året.

Les også
– Elbilmomsen kan komme allerede i 2022
annonse